Slovenci za ogrevanje s Čilenci

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovensko moško rokometno reprezentanco danes ob 15. uri čaka premierna tekma na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju. V slovenski ekipi zatrjujejo, da na obračunu proti Čilu ne bo nobenega podcenjevanja, turnir v Dohi hoče začeti z zanesljivo zmago.
Oglej si celoten članek

"Čilenci gojijo bolj globoke obrambe in neevropski rokomet, a podcenjevali jih ne bomo, tovrsten pristop se ti lahko hitro maščuje. Na vsako tekmo bomo šli 100-odstotno, to velja tudi za našo uvodno na tem prvenstvu. Že po njej bomo videli, kje smo, še posebej po naših silnih težavah s poškodovanimi igralci," je pred današnjo tekmo v dvorani Al Sadd dejal slovenski selektor Boris Denić, ki za prvi del svetovnega prvenstva ne bo prijavil rekonvalescenta Uroša Bundala.

Krožni napadalec francoskega Tremblaya na včerajšnjem treningu ni vadil s polno obremenitvijo, v slovenskem taboru pa niti ne skrivajo, da v naslednjih dneh pričakujejo prihod Klemna Cehteta, edinega pravega levega zunanjega igralca v slovenski izbrani vrsti, možni pa so tudi drugi kadrovski scenariji.

"Brez nove brce v zadnjico"

"Dejstvo je, da mi igramo v veliko boljših klubih, a zavoljo številnih neznank glede Čila lahko rečem, da z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja. V preteklosti smo se že nekajkrat opekli, nove brce v zadnjico si tokrat ne bomo dovolili," je pred današnjo tekmo odločno dejal krožni napadalec Miha Žvižej.

Tekmo si bo ogledal tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Kalifa al Tanija mudi v Katarju. Pahor se je včeraj udeležil tudi slovesnega odprtja in uvodne tekme svetovnega prvenstva med Katarjem in Brazilijo, ob tem pa je tudi častni pokrovitelj projekta Slovensko središče - I feel Slovenia, na katerem slovenski gospodarstveniki navezujejo stike s partnerji iz Katarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.