Slovenci za polfinale s Turki

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Bogdan Tanjević pred tekmo s Slovenijo opozarja na težko delo, ki čaka ekipo Tur Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Arslan je nekaj časa igral tudi za Union Olimpijo. (Foto: Reuters)
Povsem pričakovano so Turki v drugi tekmi osmine finala svetovnega prvenstva gladko odpravili oslabljene Francoze (95:77) in se bodo za polfinale udarili s Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Ne spreglejte našega mini portala o Turčiji 2010, kjer si lahko preberte vse v zvezi s svetovnim prvenstvom.

Turški košarkarji na domačem svetovnem prvenstvu še naprej rušijo vse pred seboj. V osmini finala so po pričakovanjih izločili Francoze. Nekoliko manj pričakovan kot zmaga je bil način, na katerega so domačini izločili galske peteline. Varovanci karizmatičnega Boše Tanjevića so se z rojaki Tonyja Parkerja dobesedno poigrali in jih ugnali s 95:77. Turška zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena. Že po prvi četrtini so vodili s petimi točkami prednosti, ki so jo ob koncu druge četrtine povišali še za deset točk. Rezultat še boljše turške igre po prihodu iz garderobe je bil 26 točk prednosti pred začetkom zadnje četrtine. Čeprav so bili Francozi v povsem izgubljenem položaju, se niso predali in ob zaključku nekoliko omilili visok poraz, ki bi bil lahko še veliko višji. Turke v četrtfinalu čaka obračun s slovensko izbrano vrsto, ki je prav tako prepričljivo v osmini finala opravila z Avstralijo (87:58). Pri zmagovalcih je z 20 točkami blestel neuničljivi Hidayet "Hedo" Türkoğlu, naziv najboljšega strelca tekme pa si je s točko več prislužil Francoz Boris Diaw.

Čas za maščevanje?
Slovenci so svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti na Japonskem končali v osmini finala, ko so jih izločili prav Turki. Varovanci Memija Bečirovića imajo v sredo tako idealno priložnost za maščevanje, ki bi bilo še posebej sladko, saj bi Turke premagali pred njihovimi vročekrvnimi navijači.

Čakamo še na dva četrtfinalna para
Na SP v Turčiji sta tako že znana prva četrtfinalna para; Srbija Španija in Slovenija – Turčija. Obe tekmi bosta v sredo, 8. septembra. Preostala dva para bosta znana po ponedeljkovih in torkovih tekmah osmine finala med ZDA in Angolo, Rusijo in Novo Zelandijo, Kitajsko in Rusijo ter Argentino in Brazilijo.

Svetovno prvenstvo, osmina finala:


Turčija : Francija 95:77 (71:45, 43:28, 19:14)
Türkoglu 20, Güler 17, Asik 10; Diaw 21, De Colo 15

Slovenija : Avstralija 87.58 (16:8, 42:21, 71:45)
Lakovič 19, Brezec 12, Dragić 10; Mills in Ingles 13, Nielsen 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.