Slovenci za preboj med 16 v ligi prvakov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobovec v prihodnjih dneh lovi elitni del lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak v futsalu Dobovec bo v prihodnjih dneh igral v glavnem delu lige prvakov. Dobovčani bodo v Podčetrtku gostili turnir, na katerem bodo igrali še četrta po rangu Benfica, Etoile Levalloise in Galati. V tem tekmovalnem delu bo 32 ekip v osmih skupinah, v elitni del pa se bo prebilo 16 ekip. Naslov prvaka brani španska Mallorca.

Dobovec bo v Evropi igral sedmič, prav vsakokrat pa se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot šestorangirana ekipa, kar je bil tudi lani.

V elitni del tekmovanja se bodo iz skupine 4, v kateri igra Dobovec, prebile tri najboljše ekipe, kar velja še za skupine od 1 do 3. V skupinah od 5 do 8 pa bodo napredovali le zmagovalci skupin.

V predkrogu je igralo 32 ekip, v glavni del so se uvrstili prvaki skupin in najboljša drugouvrščena ekipa vseh turnirjev. Elitni del lige prvakov, v njem bo 16 ekip v štirih skupinah, bo na sporedu med 28. novembrom in 3. decembrom. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili na finalni turnir lige prvakov, ki bo v prvem tednu maja 2024.

V letošnjo ligo prvakov je sicer vstopilo 55 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška imajo vnovič po dva predstavnika.

Skupine glavnega dela:
- skupina 1: Sporting, Olmissum, Ayat, Hit Kijev;
- Skupina 2: Barca, Sporting Anderlecht, Luxol St. Andrews, Loznica-Grad 2018;
- skupina 3: Mallorca, Kairat Almaty, Haladas, Differdange 03;
- skupina 4: Benfica, Dobovec, Galati, Etoile Lavalloise;
- skupina 5: Dinamo, Titograd, Örebro, Lubawa;
- skupina 6: Plzen, Gentofte, Radnik Bijeljina, Riga;
- skupina 7: Kaunas Žalgiris, Kampuksen Dinamo, AEL Limassol, Priština 01;
- skupina 8: Citta di Eboli, Stalica Minsk, Lučenec, Doukas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.