Slovenci za Rio v drugem bobnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Znana je razporeditev po bobnih za olimpijski rokometni turnir.
Oglej si celoten članek

Na olimpijskih igrah v Riu bo nastopilo 12 rokometnih reprezentanc, ki bodo v predtekmovanju razdeljene v dve skupini. Žreb skupin se bo odvil 1. maja v Riu.

V prvem bobnu so Francozi in Poljaki, varovanci Veselina Vujovića pa so skupaj z Danci v drugem. V tretjem so Hrvati in Švedi. V četrtem bobnu sta prvi dve neevropski izbrani vrsti (Tunizija in gostiteljica Brazilija), v petem so Nemci in Katarci, v šestem pa Argentinci in Egipčani.

Slovenija si je svoj tretji nastop na olimpijskih igrah (po Sydneyu 2000 in Atenhah 2004) zagotovila na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju, kjer so igrale še reprezentance Švedske, Španije in Irana.

Bobni za žreb skupin v Riu: 

BOBEN 1: Francija, Poljska
BOBEN 2: Slovenija, Danska
BOBEN 3: Hrvaška, Švedska
BOBEN 4: Tunizija, Brazilija
BOBEN 5: Nemčija, Katar
BOBEN 6: Argentina, Egipt

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.