Slovenci za sedmo mesto z Rusi

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Košarkarji Argentine so v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta na SP premagali Rusijo s 73:61, kar pomeni, da se bo Slovenija za sedmo mesto v soboto udarila z zbornajo komando.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Argentine so v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta premagali Rusijo. Argentina se bo v nedeljo merila s Španijo za končno peto mesto, Rusija in Slovenija pa bosta igrali v soboto ob 14. uri za sedmo mesto.

Petkovi srečanji, ki nista imeli pravega tekmovalnega naboja, saj mesta od pet do osem ne prinašajo ničesar, sta se razpletli po pričakovanjih. Španija je v zadnji četrtini nadigrala Slovenijo in tako dokazala, da je prebolela dramatičen poraz proti Srbiji, Argentina pa je po hudem debaklu proti Litvi strnila vrste in premagala Rusijo.

Argentina, vodilna reprezentanca z lestvice Fiba, si je zmago priborila v zadnjih petih minutah igre. Čeprav je imela vseh 40 minut prednost na semaforju, se ji je Rusija v 35. minuti približala na 59:56. Stvari sta v svoje roke vzela najboljši strelec prvenstva Luis Scola in Carlos Delfino ter še pred zaključkom odločila zmagovalca (67:58, 38. minuta). Luis Scola je dosegel 27 točk, Carlos Delfino jih je zbral 26, Fabricio Oberto pa deset. Pri Rusiji je izstopal Sergej Monja (17 točk), po deset točk pa sta dosegla Andrej Voroncevič in Timofej Mozgov.

Svetovno prvenstvo, od petega do osmega mesta:

Argentina : Rusija 73:61 (54:52, 36:33, 15:11)
Scola 27, Delfino 26, Oberto 10; Monja 17, Mozgov 10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.