Slovenci za uvod premagali Srbe

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v uvodnem krogu superpokala v nemškem Flensburgu premagala Srbijo s 23:21 (12:10). Slovenija se bo soboto v Hamburgu pomerila z Brazilijo (17.45), v nedeljo v Kielu pa še z Nemčijo (15.00).
Oglej si celoten članek

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so sijajno odprli tekmo v Flens Areni, v uvodnih šestnajstih minutah so povsem zasenčili tekmece na nasprotni strani igrišča in si priigrali kar sedem golov prednosti (11:4). Slovenci so v uvodni četrtini tekme prikazali poletno predstavo, v napadu so bili nevarni iz vseh položajev, obramba pa je bila na visoki ravni. V nadaljevanju so močno popustili, navzlic temu pa so na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (12:10).

V prvi polovici drugega polčasa so se nadaljevale krizne minute. Srbi so jih že v drugi minuti nadaljevanja ujeli in tekmo postavili v začetno izhodišče (12:12), Vujovićevi izbranci pa so v nadaljevanju dvakrat pogledali tudi v tekmečev hrbet (14:15 in 15:16).

V prelomnih trenutkih dvoboja so vendarle zaigrali zrelo ter si slabih šest minut pred koncem znova priigrali lepo prednost štirih zadetkov (22:18). V končnici niso popustili niti za ped, s preudarno igro so odbili vse tekmečeve napade in na kakovostnem turnirju in dobrodošlem preizkusu moči za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Poljskem, dosegli zmago.

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Klemen Cehte s šestimi goli. Gašper Marguč jih je prispeval pet, Luka Žvižej štiri, Matej Gaber in Uroš Zorman po tri, Jure Dolenec in Vid Poteko pa po enega. V kadru so bili še Matevž Skok, Urban Lesjak, Klemen Ferlin, Darko Cingesar, David Miklavčić, Mario Šoštarić, Marko Bezjak, Staš Skube in Borut Mačkovšek, od potnikov v Nemčijo ni igral le Miha Žvižej.

V srbski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Darko Đukić s petimi goli, Žarko Šešum in Mijajlo Marsenić sta dosegla po tri zadetke.

Nemčija je v današnji prvi tekmi premagala Brazilijo z 29:20 (15:12).

Superpokal, 1. krog:

Nemčija : Brazilija 29:20 (15:12)
Srbija : Slovenija 21:23 (11:12)

Lestvica:
1. Nemčija 1 1 0 0 29:20 2
2. Slovenija 1 1 0 0 23:21 2
3. Srbija 1 0 0 1 21:23 0
4. Brazilija 1 0 0 1 20:29 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.