Slovenec bo kot posojen igralec Baskonie igral v Srbiji

Foto: twitter KZS
Foto: twitter KZS
Jurij Macura odslej za FMP.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Jurij Macura je zadnji dan koledarskega leta okrepil beograjski FMP, je klub, ki igra v regionalni ligi Aba, sporočil na svoji spletni strani. Enaindvajsetletnik je pred odhodom v Srbijo kot posojeni košarkar Baskonie igral za Koper Primorsko, ki je pred kratkim končala na prgišču zgodovine.

Mladega košarkarja, ki je leta 2019 debitiral tudi v dresu slovenske reprezentance, so na spletni strani predstavili kot enega najbolj talentiranih košarkarjev svoje generacije v regiji. Visokorasli Ljubljančan (211 cm) je v letošnjem državnem prvenstvu odigral osem tekem in v povprečju dosegal 12,4 točke in 5,6 skoka na tekmo. Pred izključitvijo koprskega kluba je igral tudi v ligi Aba.

Športno pot je 21-letnik začel pri Slovanu, nadaljeval pa pri Olimpiji, od koder je leta 2014 odšel v Vitorio k tamkajšnji Baskonii.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.