Slovenec do najboljšega izida v sezoni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zmagi v sprintu na Norveško, Šimenc do devetega mesta.
Oglej si celoten članek

Norvežana Kristine Stavaas Skistad in Johannes Hoesflot Klaebo sta zmagovalca sprinterske tekme za svetovni pokal v smučarskem teku v finskem Lahtiju. Do najboljšega rezultata v tej sezoni je z devetim mestom prišel edini Slovenec v izločilnih bojih Miha Šimenc. Ta je izpadel v polfinalu.

Šimenc je v kvalifikacijah zasedel 23. mesto, v četrtfinalu pa je v najhitrejši skupini zasedel četrto mesto in po času napredoval v prvi polfinale v tej sezoni.

V polfinalu je bil v svoji skupini peti in zasedel končno deveto mesto. V tej sezoni pred današnjim dnem ni bil boljši od 25. mesta, to mu je uspelo v Tallinnu in Dobbiacu. V karieri je bil dvakrat boljši leta 2020, ko je bil sedmi v Areju in osmi v Val di Fiemmeju.

Preostala Slovenca se nista uvrstila med 30 najboljših. Vili Črv je bil v kvalifikacijah 59., Miha Ličef pa 67.

V finalu je prepričljivo slavil Johannes Hoesflot Klaebo. Zanj je bila to že 19. zmaga v sezoni, od tega deseta v sprintih za zanesljivo slavje v seštevku sprinta. Le na treh preizkušnjah so slavili drugi tekači. Tokrat je drugo mesto zasedel Šved Calle Halfvarsson, tretji je bil še en Norvežan Erik Valnes. V finalu je bilo kar pet Norvežanov.

V ženski konkurenci edina Slovenka Anja Mandeljc ni nastopila v kvalifikacijah. Še četrti sprint zapovrstjo je dobila Stavaas Skistad. Ta mesec je slavila v Drammnu, Falunu in Tallinu, skupno pa je to njena peta zmaga v sezoni. Drugo mesto je zasedla Švedinja Jonna Sundling, tretja je bila Tiril Udnes Weng. V finalu so nastopile zgolj Švedinje in Norvežanke.

Švedinji je pripadel tudi skupni seštevek v sprintu. Drugič zapovrstjo je bila najboljša Maja Dahlqvist, ki v tej sezoni sicer ni dobila niti ene sprinterske preizkušnje. Tokrat je bila četrta.

Sezona v smučarskem teku se bo končala z nedeljskima preizkušnjama na 20 km s skupinskim startom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.