Slovenec do prestižne rdeče majice

Foto: twitter Team Bahrain Merida
Foto: twitter Team Bahrain Merida
Slovenski kolesar najboljši hribolazec na dirki po Turčiji.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar in član ekipe Bahrain Merida Grega Bole je na dirki po Turčiji prišel do lepega dosežka. Osvojil je rdečo majico, ki jo dobi najboljši kolesar na gorskih ciljih.

Zadnjo, šesto etapo je sicer dobil irski kolesar Sam Bennett. Član ekipe Bora-Hansgrohe je v Istanbulu prišel še do svoje tretje etapne zmage na tokratni dirki. Drugi je bil Španec Eduard Prades iz ekipe Euskadi-Murias, ki je na račun bonifikacijskih sekund prišel do skupne zmage. Na koncu je izničil zaostanek šestih sekund po petih etapah za Kazahstancem Aleksejem Lucenkom.

Bennett se je za napad odločil 1500 metrov pred ciljno črto in na koncu slavil s petimi sekundami prednosti pred Pradesom, v njuno korist je šel tudi padec v ozadju v zadnjem zavoju, ki je ustavil preostale sprinterje. Tretje mesto v etapi je osvojil Luksemburžan Jempy Drucker.

Prvi od treh Slovencev na cilju je bil David Per na 92. mestu in z 1:36 minute zaostanka. Njegova klubska kolega pri Bahrain-Meridi Domen Novak in Bole sta zaostala še več, prvi je bil 114., drugi pa 129. V skupnem seštevku slovenskih kolesarjev ni bilo v ospredju.

Na koledarju svetovne serije je le še ena dirka. V prihodnjem tednu se bodo za točke borili na Kitajskem na dirki Guangxi, tam bosta od Slovencev Jan Polanc (UAE Emirates) in Luka Mezgec (Mitchelton-Scott).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.