Slovenec izsilil podaljšek v polfinalu proti Celticu

Foto: Profimedia Ester Sokler
Slovenski napadalec je zatresel mrežo škotskemu velikanu.
Oglej si celoten članek

V polfinalu škotskega polfinala sta se pomerila Celtic in Aberdeen, pri slednjem je dvoboj na klopi začel tudi 25-letni slovenski napadalec Ester Sokler. Brestaničan je v igro vstopil v 79. minuti, ko je njegovo moštvo zaostajalo z 1:2. Dobrih deset minut kasneje je poskrbel za svoj najlepši trenutek v dresu kluba z vzhodne škotske obale.

Po izjemno natančni podaji kanadskega veterana Juniorja Hoiletta je v 90. minuti najvišje skočil na drugi vratnici in okroglo usnje poslal za hrbet nekdanjega angleškega reprezentančnega vratarja Joeja Harta. Nekdanji član Krškega, Brežic, Celja in Radomelj je tako poskrbel za 2:2 in podaljšek. Po zadetku je stekel proti navijačem, ki so ga navdušeno pozdravili.

"Ester Sokler, junak za Dons v zadnjih trenutkih tekme. Začel je na klopi, takoj po prihodu na zelenico pa je poskrbel za veliko spremembo v igri. In zdaj je to tudi potrdil," je Slovenčev prispevek opisal televizijski komentator dvoboja.

V prvem podaljšku je imel Sokler še eno priložnost. Iz oči v oči se je znašel s Hartom, a žogo poslal mimo vrat. Najverjetneje je bil sicer v prepovedanem položaju, a stranski sodnik ni dvignil zastavice, ob morebitnem zadetku pa bi zagotovo posredoval VAR.

Dvoboj se sicer ni končal po željah navijačev Aberdeena. V 105. minuti je za velikana iz Glasgowa v polno zadel Matt O'Riley. Dons so še enkrat izenačili v 119. minuti, ko je znova podal Hoilett, tokrat pa je žogo z glavo v mrežo poslal Angus MacDonald. A po enajstmetrovkah, z bele pike je bil natančen tudi Sokler, so v finale s 6:5 vseeno napredovali nogometaši v zeleno-belih dresih.

Foto: Profimedia Ester Sokler

Foto: Profimedia Ester Sokler

Foto: Profimedia Ester Sokler

Foto: Profimedia Ester Sokler

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.