Slovenec le še korak od azijskega prestola

Foto: epa Japonska Urawa bo v finalu igrala proti savdijskemu Al-Hilalu.
Foto: epa Japonska Urawa bo v finalu igrala proti savdijskemu Al-Hilalu.
Japonski nogometni klub Urawa Reds in savdski Al-Hilal sta finalista azijske lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Japonski klub Urawa Red Diamonds je s skupnim izidom 2:1 v polfinalu izločil kitajski Šanghaj SIPG, medtem ko je savdijski Al-Hilal proti iranskemu Persepolisu slavil s skupnim izidom 6:2.

Urawa, katere član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Zlatan Ljubijankić, je na prvi tekmi v gosteh igrala 1:1. Na povratni so Japonci minimalno zmagali (1:0), Ljubijankić pa je v 70. minuti zamenjal edinega strelca na tekmi Rafaela Silvo.

Al-Hilal je na prvi tekmi doma zmagal s 4:0, pri čemer je Omar Kharbin dosegel tri zadetke, isti igralec je na povratnem obračunu, ki se je končal neodločeno (2:2), prispeval oba zadetka za Savdijce. Kharbin je z devetimi zadetki na vrhu lestvice strelcev skupaj z Brazilcem Hulkom iz Šanghaja SIPG.

AFC liga prvakov, polfinale (povratni tekmi):

URAWA RED DIAMONDS - Šanghaj SIPG 1:0 (1:0)  /1:1/
Rafael Silva 11.

Persepolis - AL-HILAL 2:2 (1:1)  /0:4/
Mensha 16., 61.; Kharbin 30./11m, 76.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali  finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.