Slovenec med prvo deseterico na treningu smuka

Foto: Epa
Foto: Epa
Paris je bil znova najhitrejši, Hrobat tokrat deveti.
Oglej si celoten članek

Pred nedeljskim smukom za medalje na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo so alpski smučarji še drugič preizkusili smukaško progo Vrtoglavica oziroma Vertigine. Tako kot na prvem treningu je bil znova najhitrejši Italijan Dominik Paris. Najboljši Slovenec je bil Miha Hrobat deveti. Avstrijec Max Franz je na drugem mestu zaostal 13 stotink sekunde, Švicar Beat Feuz na tretjem pa 36 stotink sekunde.

Tokrat je bil od trojice Slovencev najhitrejši Hrobat, ki je za Parisom zaostal 86 stotink sekunde, Boštjan Kline je bil 19. (+1,23), Nejc Naraločnik pa 38. (+2,83).

Foto: Profimedia Miha Hrobat

"V srednjem delu moram še malo naštudirati tiste tri zavoje, spodnji del pa se mi je zdel že kar pravi. Vrgel sem se dol, tako kot se v bistvu že celo sezono, Kar mi prej ni uspelo, pa mi je zdaj," je bil po treningu zadovoljen Hrobat, ki je superveleslalom končal na polovici proge z odstopom. Pri času Hrobata je bila sicer zvezdica, ker ena od vrat naj ne bi izpeljal pravilno.

"Včeraj smo se pomenili glede same tehnike smučanja, mislim, da je danes to kar delovalo. Pomenili smo se o samem vodenju zavoja. Dostikrat se mi dogaja, da ga moram prehitro zaključiti, ta pa potem pripelje do tega, da sem do naslednjega prehiter na smučki. Če popustiš sredi zavoja, se ti vse podre. Danes sem se osredotočil na to izpeljavo in mislim, da mi je kar dobro uspelo," je še dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.