Slovenec ni mogel nadaljevati poti

Foto: KZS
Foto: KZS
V Abu Dabiju se jutri začenja dvodnevni zaključni turnir letošnje serije FIBA 3x3 World Tour, na katerem bodo nastopali tudi trije slovenski klubi. Enemu od njih se je pred odhodom v pripetila velika nevšečnost.
Oglej si celoten članek

Med dvanajsterico moštev bodo slovenske barve zastopali Ljubljančani, Pirančani in Kranjčani, sicer pa bodo na turnirju nastopile še ekipe São Paula (Brazilija), Hamamatsuja (Japonska), Saskatoona (Kanada), Gdanska (Poljska), Caguas (Portoriko), St. Petersburg (Rusija), Beograda (Srbija), Novi Sad AlWahde (Združeni arabski emirati) ter Chicaga (ZDA).

V Abu Dabiju se bodo sicer pomerili zmagovalci sedmih letošnjih mastersov in preostale najbolje rangirane ekipe FIBA 3x3 lestvice. Od slovenskih moštev so najvišje uvrščeni Ljubljančani, ki se na svetovni lestvici nahajajo na drugem mestu, košarkarji Pirana se nahaja mesto nižje, peterico trenutno najboljših moštev sveta pa zaključujejo Kranjčani.

Piran bi na turnir lahko odpotoval precej oslabljen, saj je na letališču v Beogradu ostal njihov košarkar Gašper Ovnik, ker so mu ukradli potni list, na arabski polotok pa so tako odpotovali le preostali trije člani ekipe, ki je sicer osvojila naslov evropskih prvakov, na svetovnem prvenstvu pa je bila tretja. Na turnirju tokrat med tekmami ne bodo mogli menjati igralca.

Uspehi na prejšnjih turnirjih

V minulih letih so se slovenska moštva že izkazala z dobrimi uvrstitvami na zaključnem turnirju serije FIBA 3x3 World Tour - Ljubljančani so bili leta 2013 zmagovalci, Kranj pa se je tedaj zavihtel na četrto mesto. Leto kasneje so bili v Tokiju Kranjčani tretji, Trboveljčani (odslej se imenujejo Piran) pa šesti. Finalni turnir se je nato lani preselil v Abu Dabi, vsa tri slovenska moštva pa so se uvrstila med prvo peterico. Najuspešnejši so bili znova Kranjčani, ki so osvojili drugo mesto, četrti so bili Trboveljčani (letošnji Piran), mesto nižje pa Ljubljančani.

Košarka 3x3 ima v zadnjem času tudi vse večjo podporo Košarkarske zveze Slovenije, pri Fibi pa se trudijo, da bi bil ta šport čim prej tudi uvrščen med olimpijske športe.

Finalni turnir serije FIBA 3x3 (Abu Dabi):

Skupina A:

Novi Sad AlWahda
Beograd
St. Petersburg

Skupina B:

Ljubljana
São Paulo
Chicago

Skupina C:

Piran
Gdansk
Hamamatsu

Skupina D:

Saskatoon
Kranj
Caguas

 

V izločilne boje se uvrstita najboljši dve moštvi iz vsake skupine.

Razpored tekem slovenskih moštev:

Ljubljana – Chicago (27. oktober, 15.25)
Ljubljana – São Paulo (27. oktober, 18.45)

Piran – Hamamatsu (27. oktober, 15.50)
Piran – Gdansk (27. oktober, 19.15)

Kranj – Saskatoon (27. oktober, 17.55)
Kranj – Caguas (27. oktober, 20.05)

Ljubljana: 

Tomo Čajič (200 cm, 1985)
Blaž Črešnar (216 cm, 1986)
Jasmin Hercegovac (190 cm, 1977)
Aleš Kunc (207 cm, 1973)

Piran:

Simon Finžgar (196 cm, 1980)
Adin Kavgič (196 cm, 1987)
Gašper Ovnik (190 cm, 1982)
Anže Srebovt (197 cm, 1991)

Kranj: 

Jure Eržen (202 cm, 1975)
Jaka Hladnik (192 cm, 1982)
Boris Jeršin (183 cm, 1985)
Mensud Julević (200 cm, 1985)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.