Slovenec pokoril vso konkurenco

Foto: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Luka Božič
Kanuist Luka Božič je zmagovalec svetovnega pokala v Seu d'Urgellu.
Oglej si celoten članek

Slovenski kanuist Luka Božič je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v španskem Seu d'Urgellu, na kateri se delijo dvojne točke za skupni seštevek, slavil zmago.

"Moram reči, da sem bil sproščen. Vedel sem, da nimam kaj izgubiti. Bil sem tretji v skupnem seštevku, ampak se s tem nisem obremenjeval. Z Borutom sva naredila dober plan. Tudi on me je sproščal. Res sem zadovoljen, da sem se danes lahko osredotočil na vožnjo in iztisnil svoj maksimum. Danes se je bilo treba boriti do konca, ker je bila proga zahtevna. Naredil sem nekaj potez, ki so mi nato prinesle to zlato medaljo," zadovoljstva ni skrival Božič.

Na olimpijskem prizorišču iz leta 1992 je Božič zmagal z 21 stotinkami prednosti pred Nemcem Franzem Antonom, Benjamin Savšek je zasedel četrto mesto (+3,35).

"Malo mi je žal za dotik, ki sem ga naredil. Se zgodi. Dal sem vse od sebe. Na to tekmo sem se pripravil maksimalno dobro, saj sem vedel, da imam možnosti tudi za skupni seštevek. Lahko le čestitam Luki, ki mu je uspela res dobra vožnja. Jaz pa kaj naj, glavo gor in gledam naprej," je po nastopu povedal Savšek. 

Edina slovenska finalistka med kajakašicami Eva Terčelj je v finalu zasedla osmo mesto in za zmagovalko, Nemko Ricardo Funk, zaostala za 6,24 sekunde.

"Že od začetka mi ni steklo, tako kot sem si želela in sem nameravala. Res ni šlo po načrtu, potem sem v srednjem delu naredila večjo napako, kjer sem imela dotik, hkrati pa še izgubila veliko časa, saj sem se s špico čolna zataknila v skalo pod vodo. Borila sem se, ni pa bilo najboljše," je oceno finalnega nastopa podala Terčeljeva. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.