Slovenec premagal konkurenco v virtualni formuli E

Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak Foto: Facebook Kevin Siggy Rebernak Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak Foto: McLaren Kevin Siggy Rebernak
Kevin Siggy je svetovni prvak v virtualni formuli E.
Oglej si celoten članek

"Ne morem verjeti - brez besed sem," je ponosno dejal po zmagi v tekmovanju. Kevin Siggy je vesel, da je zdržal pritisk, ki ga je na tekmi izvajal na koncu drugouvrščeni Lucas Mueller. "Zadovoljen sem, da sem zdržal in se že veselim, da bom vozil pravi avto. Veselim se tudi tekmovanja v prvenstvu BMW SIM M2 CS, a to je bilo zame najbolj pomembno," je še povedal za FIA po tekmovanju.

Za Rebernakom je odlična sezona. Skozi celotno sezono je dominiral in v finale prišel kot glavni favorit. Na finalni tekmi je startal s prvega štartnega mesta in uspel položaj zadržati do konca. Po uvodnih dveh krogih, ko je uspešno odbil Nemčeve napade, je Siggy uspel ustvariti udobno prednost pred Muellerjem. 

Zmaga v virtualnem dirkanju formule E je 21-letnemu Slovencu prinesla preizkus pravega dirkalnika Formule E. 

Siggy je pred časom za Žurnal24 spregovoril po zmagi v tekmovanju McLaren Shadow Project, na katerega se je uvrstil prek spletne dirkaške simulacije Asseto Corsa Competizione. "Razlike med virtualnim in pravim dirkanjem je težko opisati. Težko rečem, kje vse so simulatorji blizu pravih avtomobilov, ker tekmujem na več platformah in vsaka je drugačna. Če pa bi moral oceniti, katera simulacija je res najbližja občutkom pravega dirkalnika, sta simulaciji Assetto Corsa in Assetto Corsa Competizione zelo blizu realnosti dirkanja. A pri tem še vedno manjkajo občutki moči in strahu. Ampak tega še dolgo ne bo možno izvesti."

Več o tem, kakšni so njegovi pogledi na prihodnost in kako potekajo dirke prek spleta, na tej povezavi. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.