Slovenec prestopil v Barcelono

Foto: Žurnal24 main Blaž Janc
Slovenski reprezentant podpisal pogodbo z enim največjih klubov.
Oglej si celoten članek

Blaž Janc bo po koncu sezone iz poljskih Kielc prestopil k Barceloni in tako stopil še stopničko višje v svoji karieri. Triindvajsetletni slovenski rokometaš bo 1. julija s Katalonci sklenil štiriletno sodelovanje do konca sezone 2023/24. Rokometaš iz Loga pri Sevnici se bo tako pridružil tridesetletnemu reprezentančnemu kolegu Juretu Dolencu.

Janc je leta 2017 iz Celja Pivovarne Laško prestopil v poljskega velikana, pred tem je pet let nosil dres celjskega rokometna kluba.

Janc je eden najboljših krilnih igralcev na svetu in stalni član slovenske reprezentance. Z njo je osvojil odličje bronastega leska na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017 in nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, ki je bilo zanj tudi prvo veliko tekmovanje.

Od tedaj naprej je nastopil še na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018. Trenutno je v obdobju rehabilitacije zavoljo poškodbe leve rame, a bo bržkone nastopil na bližnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, ki bo med 9. in 26. januarjem 2020.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.