Slovenec priznal trojko, ki je ni bilo

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Slovenski košarkarski sodnik Damir Javor je postal tarča srbskih medijev, ki mu očitajo, da je z napačno odločitvijo na tekmi lige Aba oškodoval bosanskega prvaka Igokeo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Igokee so se z dobro predstavo dostojno upirali hrvaškemu evroligašu Cedeviti, ki je na tekmi jadranske lige Aba slavil po podaljšku z izidom 91:86. 

Po tekmi se je v srbskih in bosanskih medijih vsul plaz kritik na slovenskega delilca pravice Damirja Javorja, ki je pri izenačenju na 71:71 priznal trojko Jamesa Whitea, čeprav naj bi ta stal na črti.

Foto: Youtube james white Javor kljub ogledu posnetka ni spremenil svoje odločitve, zato mu očitajo, da je Igokeo stal zmage, saj so domači tik pred iztekom srečanja s trojko izsilili podaljšek. Če bi Whiteov koš štel dve točki, bi bosanski državni prvak slavil s končnim izidom 76:75.

''Javor pa ni prvič v letošnji sezoni naredil napake v korist Cedevite,'' piše spletni portal Mondo.rs. ''V letošnji sezoni je bil po tekmi Zvezde in zagrebške ekipe suspendiran za tri obračune, ker je v ključnih trenutkih oškodoval aktualnega prvaka lige Aba, rdeče-bele,'' dodaja Mondo.

Po navedbah srbskih medijev pa je bilo sporno tudi imenovanje kontrolorja tekme Aleša Kamnikarja, ki so mu klubi regionalnega tekmovanja nedavno izrekli nezaupnico. ''Kako se je zgodilo, da so ga kljub temu poslali v Laktaši, ni znano,'' so zapisali pri Mondo.rs.

Na domnevne nepravilnosti v delovanju slovenskega kadra opozarjajo tudi Novosti.rs. ''Isti kontrolorski-sodniški duet je bil akter dvoboja Igokee in Budućnosti, medtem ko je Kamnikar kontroliral tekmo Igokee in Tajfuna. Ali gre za naključje, da je Igokea obe tekmi izgubila?'' se sprašujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.