Slovenec iz dneva v dan navdušuje

Foto: twitter Matej Mohorič
Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Merida) na dirki po Kataloniji zbira vrhunske dosežke.
Oglej si celoten članek

Tudi v šesti, zaradi slabega vremena skrajšani etapi, se je Matej Mohorič boril za najvišja mesta, tokrat je v sprintu večje skupine zasedel drugo, skupno pa četrto mesto. To je že njegova peta etapna uvrstitev med najboljših pet na tej dirki svetovne serije.

Pred skupino približno 40 kolesarjev sta bila tudi tokrat le dva ubežnika. Etapo je dobil Nemec Maximilian Schachmann (Quick Step Floors), ki je imel na koncu več moči od Španca Diega Rubia, Mohoriča pa je v sprintu za tretje mesto premagal le irski sprinter Sam Bennett, lani tudi zmagovalec uvodne etape dirke Po Sloveniji.

V skupini, ki je zaostala 18 sekund, so bili vsi najboljši, tako da je skupno vodstvo zadržal Španec Alejandro Valverde, pred zadnjo, krožno etapo v Barceloni, v kateri se bodo morali tekmovalci osemkrat povzpeti na Montjuic, ima 16 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Arleyjem Bernalom, tretji, še en Kolumbijec, Nairo Quintana pa zaostaja 26 sekund. Gorenjec je v skupnem seštevku priboril šest mest in je z zaostankom treh minut in 40 sekund 28., v razvrstitvi mladih kolesarjev, v katerem vodi Bernal, pa je deveti.

Etapa bi morala biti zelo zahtevna, a na koncu so jo zaradi snega v Pirenejih skrajšali za 78 kilometrov, tako da je vsebovala le en kategorizirani vzpon, še ta je bil druge kategorije. Kot je dejal zmagovalec, pa etapa vseeno ni bila za uživanje, predvsem zaradi zelo hladnega vremena in vetra, prav veter pa je imel ključno vlogo, da je pobeg, ki se je začel v uvodnih kilometrih etape, uspel. Schachmann je v svoji drugi sezoni med profesionalci zabeležil prvo zmago.

Domen Novak (Bahrain Merida) je zaostal tri minute in deset sekund, zasedel 109. mesto, v skupnem seštevku je 132., zaostaja 42 minut in 16 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.