"Slovenec" Thomas v Crveni zvezdi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški košarkar Omar Abdul Thomas, ki zaradi ponarejenega slovenskega potnega lista 16 mesecev ne sme igrati v Italiji, je okrepil Crveno zvezdo.
Oglej si celoten članek

V minuli sezoni najkoristnejši igralec italijanskega prvenstva, kjer je v rednem delu v povprečju zbral 17,5 točke, šest skokov in 1,5 podaje na tekmo, še sezono prej pa je bil tudi MVP druge italijanske lige, bo odslej nastopal v ligi ABA.

Krilni košarkar naj bi še danes prišel v Beograd, že v soboto pa bi lahko zaigral za Crveno zvezdo na derbiju proti Partizanu. Fiba je že dovolila podpis pogodbe.

Pred tedni je bil sicer Američan na dobri poti, da zaigra za Montepaschi Sieno, a je nato sledila prepoved igranja v Italiji. Konec maja smo košarkarja iz Philadelphie obiskali na tekmi med Benettonom in Air Avellinom, dvom Žurnala24 o njegovem državljanstvu pa so nato povzeli tudi italijanski mediji. Na njihove zapise so se odzvali na Košarkarski zvezi Italije in zahtevali preiskavo. Ta je kasneje potrdila, da ima Omar Abdul Thomas ponarejen slovenski potni list.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.