Peterica Slovencev med 20 najboljših, Dežman 9.

Foto: Epa Nejc Dežman
Slovenski skakalci z eno uvrstitvijo med deset.
Oglej si celoten članek

Skakalnica v Wellingenu je gostila še drugo tekmo v dveh dneh. Na sobotni preizkušnji je bil najboljši Slovenec Tilen Bartol na 10. mestu, v prvi seriji druge tekme pa je dolgo časa vodil Nejc Dežman.

Kasneje ga je kot prvi le za desetinko točke prehitel tretji s sobotnega tekmovanja - Poljak Dawid Kubacki. Razred zase je bil Norvežan Johann Andre Forfang (148 metrov), ki se mu je približal le Kamil Stoch (145,5 metra), poljski skakalec je za Skandinavcem zaostal za 4,2 točke. Zaostanek Dežmana je za Forfangom znašal 12,4 točke.

Velik spodrsljaj si je privoščil vodilni v svetovnem pokalu. Richard Freitag je razočaral domače občinstvo in zasedel le 17. mesto, precej bolje pa se ni odrezal niti drugi nemški up Andreas Wellinger, ki je bil po prvem skoku 15. Od slovenskih orlov je bil 10. zmagovalec Zakopan Anže Semenič, v finale pa so se prebili še Jernej Damjan kot 18., Bartol kot 26. in Peter Prevc kot 28. Žiga Jelar je bil 32., Timi Zajc pa 41.

Prevc, Bartol in Damjan so v drugo popravili svojo uvrstitev, Semenič in Dežman pa sta izgubila nekaj mest. Slednji je obdržal mesto med prvo deseterico, bil je deveti. Damjan je osvojil 14. mesto, Semenič 15., Bartol 17., Prevc pa 20. Do svoje druge zmage v karieri je prišel Forfang, za njim pa sta se zvrstila Poljaka Stoch in Piotr Zyla, ki je do stopničk napredoval s petega mesta.

Stoch je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Freitag je še z enim ponesrečenim skokom zasedel 28. mesto. Poljak si je s skupno zmago v Willingenu prislužil tudi 25.000 evrov.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.