Slovenija bi organizirala veliko tekmovanje

Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) bobinac slovenska rokometna reprezentanca
Slovenija se bo potegovala za organizacijo evropskega prvenstva v rokometu, je razkril predsednik RZS Franjo Bobinac.
Oglej si celoten članek

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je na današnjem rednem letnem zasedanju Zbora članov na Brezovici predstavil namero kandidature za organizacijo evropskega prvenstva 2022 ali 2024 v sodelovanju z Makedonijo, so sporočili z RZS.

Odločitev o organizatorjih obeh sklepnih turnirjev pa bo znana 18. ali 19. junija prihodnje leto na kongresu EHF v Edinburgu.

Slovenija bi v primeru pridobitve organizacije turnirja, na katerem bo nastopilo 24 najboljših reprezentanc, v ljubljanskih Stožicah gostila dve skupini prvega dela, dve skupini drugega dela in finalni vikend, torej vse ključne odločitve od polfinala dalje.

Namero o organizaciji enega izmed dveh prvenstev so že izrazile Belgija, Španija in Francija (skupna kandidatura), Češka, Madžarska in Slovaška (skupaj), Danska, Nemčija in Švica (skupaj), Rusija in Belorusija (skupaj), Litva, Danska in Švica (skupaj).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.