Slovenija bo danes predala naslov evropskega prvaka

Foto: Epa
Foto: Epa
Nocojšnji finale med Španijo in Francijo bo določil novega evropskega košarkarskega prvaka.
Oglej si celoten članek

Dvorana Mercedes-Benz v nemški prestolnici bo danes prizorišče zadnjega dejanja na letošnjem evropskem košarkarskem prvenstvu v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem. V velikem finalu se bodo ob 20.30 udarili Španci in Francozi, tekma za tretje mesto med Nemci in Poljaki pa se bo pričela ob 17.15.

Španija bo v Berlinu naskakovala četrto kolajno najbolj žlahtnega leska po turnirjih na Poljskem 2009, v Litvi 2011 ter v Franciji, Latviji, Nemčiji in na Hrvaškem 2015, Francija pa svojo drugo. Prvo je osvojila na zaključnem turnirju v Sloveniji 2013.

Španski košarkarji so v petkovem polfinalu po hudem boju premagali Nemce s 96:91, medtem ko so se Francozi dobesedno poigrali z rablji slovenskih košarkarjev v četrtfinalu iz Poljske in jih po neenakovrednem boju visoko ugnali s 95:54.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:38 18. September 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega delaa od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.