Slovenija do zmage nad odmevnim nasprotnikom

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski hokejisti v Latviji boljši od Belorusov.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalnem turnirju v latvijski Liepaji zabeležila prvo zmago. Dan po porazu proti gostiteljem je bila z 2:0 boljša od Belorusije. Gola sta dosegla Anže Kuralt v 35. in Rok Tičar v 60. minuti, ko je Belorusija vratarja zamenjala s šestim igralcem.

Slovenci, pri katerih je svoje delo odlično opravil vratar Matija Pintarič, ki so ga razglasili za igralca tekme, so se Belorusom vsaj delno oddolžili za poraz na svetovnem prvenstvu v Kazahstanu, takrat so izgubili z 1:4.

Konec zgodbe Muršakov dokončen "ne" reprezentanci

"Zelo, zelo sem zadovoljen. Pokazali smo veliko želje, drsanja, garanja. Imeli smo veliko priložnosti, vseh nismo izkoristili, zato smo na koncu trepetali za zmago. Pozna se, da nekateri igralci še niso bili v takih vlogah, nekateri so celo prvič z nami. Malce je bilo opaziti, da se bojimo zmagati, a končalo se je dobro, fantom pa moram le čestitati," je dejal selektor Matjaž Kopitar.

V soboto se bodo varovanci Matjaža Kopitarja pomerili proti Franciji, ki je v prvem krogu proti Belorusom izgubila z 2:4.

Selektor Matjaž Kopitar je sicer v Latvijo peljal Luko Gračnarja, Žana Usa, Matijo Pintariča, Aljošo Crnoviča, Marka Čepona, Aleksandarja Magovca, Nejca Stojana, Klemna Pretnarja, Jurija Repeta, Luko Zorka, Tadeja Čimžarja, Gašperja Glaviča, Boštjana Goličiča, Andreja Hebarja, Žigo Jegliča, Luko Mavra, Luko Kalana, Gregorja Koblarja, Gala Korena, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Ta turnir bo v tej sezoni edini takšne vrste; decembrskega letos ne bo, februarja 2020 pa rise nato čaka še kvalifikacijski turnir za OI doma na Jesenicah.

O reprezentanci Kopitar: "Že tolikokrat sva to dala skozi... Zdaj na to sploh ne pomisliva"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.