Slovenija gre naprej, a brez navijačev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je na eurobasket v Zagrebu izpolnila zastavljeni cilj; s tremi zmagami se je uvrstila v osmino finala. So ga pa presegli slovenski navijači, ki so bili v Zagrebu vsekakor prvi.
Oglej si celoten članek

Tudi selektor Jure Zdovc je tako kot igralci po nastopih v Zagrebu v prvi vrsti izpostavil slovenske navijače. "To v Zagrebu je bilo nekaj enkratnega, bilo je kot da smo v Ljubljani. Res, vsaka jim čast, globok poklon. Vemo, da zdaj potujemo precej daleč, zato bomo veseli vsakega, ki bo prišel v Francijo. Če ne drugače pa navijate za nas preko televizijskih ekranov," je dejal Zdovc.

Ta je po skupinskem delu takole ocenil nastope slovenske izbrane vrste. "V Zagreb smo prišli z namenom, da se uvrstimo dalje, da dobimo tri tekme ali več. Po štirih tekmah smo imeli dve zmagi in dve solidni predstavi, ki pa sta prinesli poraz. Lahko bi se zgodilo, da ne bi naredili nič, če bi izgubili proti Makedoniji. Jaz sem prepričan, da bo na primer danes Gruzija premagala Hrvaško. Hrvatom in Grkom tekmi ne pomenita nič. Že pred dvobojem sem se zavedal, da bomo proti Makedoniji morali odigrati na 120 odstotkih. Makedonci so bili blazno motivirani, ni bilo lahko," je še pred porazom Hrvaške proti Gruziji dejal prvi mož na klopi Slovenije.

Vseeno za tekmeca

"Gremo dalje! Na dosedanje tekme treba pozabiti. Moramo videti s kom igramo, se nato dobro pripraviti in odigrati še eno dobro tekmo. Popolnoma vseeno mi je s kom se bomo pomerili. Gre za izločilne boje. Ni nobenega pravila, ne veš, kako bodo reagirali nekateri igralci. Imamo 12 igralcev, do zdaj so vsi igrali. Videli bomo, kdo bo naš tekmec in nato videli, koga moramo uporabiti, treba bo najti tiste, ki bodo razpoloženi."

"Poleg navijačev moram biti zadovoljen tudi s svojimi fanti. Resda niso vseskozi igrali na istem nivoju, a so imeli glave na pravem mestu, ko je bilo to najbolj potrebno. Hkrati je vsako tekmo izstopal po en; najprej Prepelič, nato Blažič, Dragić se vseskozi dviguje, danes je dobro odigral Joksa (Nebojša Joksimović, op. p.), tudi Miha (Zupan) ... vsak je dal nekaj, da ne bom našteval. Večina naših igralcev je kar razigrana. Imamo 12 izenačenih igralcev in mislim, da se nimamo česa bati v Franciji. Je pa težko vse igralce zadovoljiti z minutažo," še pravi Zdovc.

Slovenci v Lille odhajajo ob enih zjutraj, noč bo tako še zelo dolga. "Malce je nelogično. Cela noč bo naporna, igramo že v soboto. Znova bo težko," je končal slovenski selektor.

V Lillu manj navijačev

Slovenski navijači so se v Zagrebu izkazali s športnim obnašanjem. Na petih tekmah se jih je zbralo med 16.000 in 18.000, ali v povprečju okoli 3500 na tekmo. V času, ko se slovenski in hrvaški politiki gledajo bolj mrko, so navijači dokazali, da med narodoma ni zamer. Hrvaški policisti niso poročali o primerih huliganstva.

V Franciji Slovenija ne bo imela 'šestega igralca'. Lille je od Ljubljane oddaljen 1245 kilometrov oziroma več kot trinajst ur vožnje z avtomobilom. Po trenutnih podatkih turistične agencije Kompas, ki skrbi za slovenske navijače, je zanimanja bolj malo. Z aranžmaji, ki se gibljejo od 345 evrov (avtobus) do 550 (letalo za osmino finala) oz. 650 (letalo za osmino finala in četrtfinale), naj bi na sever Francije po podatkih iz četrtka popoldan, prišlo med 200 in 300 Slovencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.