Slovenija igra bolje kot na EP

Foto: Žurnal24 Bogdan Tanjević je zelo priljubljen med turškimi ljubitelji košarke. (Foto: Reut
Turški selektor Bogan Tanjević - Boša je pred četrtfinalno tekmo proti Sloveniji spregovoril za Žurnal24. "Veliko tekem Slovenije nisem gledal, ampak to proti Avstraliji je bilo ..."
Oglej si celoten članek
NE SPREGLEJTE
Vse o aktualnem dogajanju na svetovnem prvenstvu v Turčiji lahko spremljate na našem miniportalu Turčija 2010. TUKAJ.

V četrtfinalu se boste pomerili s Slovenijo. Kaj lahko poveste o njej?
Slovenija igra še bolje kot lani na evropskem prvenstvu. Trše igra v obrambi. Njena igra mi je zelo všeč.

Ste videli veliko tekem Slovenije na tem prvenstvu?
Veliko jih nisem gledal, ampak to proti Avstraliji je bilo ... Avstralija ni ekipa, ki jo lahko kar tako razbiješ. Gre za čvrsto ekipo, ki ima igralce, kot so Andersen, Marić, pa odlični Mills. Slovenci so igrali res odlično. Da so nadarjeni, smo tako ali tako vedeli, tu pa igrajo ekipno košarko in dobro v obrambi. Čaka nas zelo težka tekma.

Kaj svetovno prvenstvo pomeni za Turčijo kot državo?

To je korak naprej v razvoju košarke v malih mestih. Vse več mladih in otrok se odloča za košarko – to je fantastično. Dobili smo izjemne dvorane, tista v Ankari je fantastična, sprejme 11 tisoč ljudi. Tako da je to tekmovanje za Turčijo izjemno pomembno. Spomnim se, ko je Jugoslavija leta 1970 postala svetovni prvak; takrat smo preskočili tri stopnice v razvoju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.