Slovenija ima svetovnega prvaka in podprvaka

Foto: facebook Andreja Mali Alex Cisar, Lovro Planko
Slovenska biatlonca sta nakazala lepo prihodnost slovenskega biatlona.
Oglej si celoten članek

Mladi slovenski biatlonci so na mladinskem svetovnem prvenstvu v slovaškem Oserblieju poskrbeli za fantastičen dosežek. Zabeležili so dvojno zmago, mladinski svetovni prvak je z enim zgrešenim strelom leže postal Alex Cisar, 30,6 sekund je za njim na drugem mestu zaostal Lovro Planko, ki je prav tako zgrešil en strel, in sicer v stoje.

Bron je z zaostankom 31,4 sekund in z enim zgrešenim strelom osvojil Finec Otto Invenius. Zgodovinski uspeh za Slovence sta dopolnila Toni Vidmar na 23. in Matic Repnik na 44. mestu.

xxx

Mladinke so se pomerile na 6 km razdalji, najboljša Slovenka je bila Lena Repinc z enim zgrešenim strelom na 21. mestu. Živa Klemenčič je zgrešila trikrat in je osvojila 38. mesto, Kaja Zorc je bil z enakim strelskim izplenom 45., Klara Vindišar pa je od petih zgrešenih tarčah zasedla 47. mesto med 103 tekmovalkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.