Slovenija in Hrvaška vse bližje kandidaturi za SP

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Podpredsednika Evropske in Svetovne odbojkarske zveze Aleksandra Boričića so ob obisku Slovenije seznanili z načrti o skupni kandidaturi Slovenije in Hrvaške, ki želita organizirati svetovno prvenstvo leta 2017.
Oglej si celoten članek

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je gostila Aleksandra Boričića, podpredsednika Evropske in Svetovne odbojkarske zveze, v pogovorih s Srbom pa se je med drugim želela podrobno seznaniti z vsemi pogoji za kandidaturo in organizacijo članskega evropskega prvenstva leta 2017.

Boričić je pokazal pozitivno stališče do slovenske kandidature, seznanil pa se je tudi s podporo, ki jo je OZS dobila tako s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kot tudi s strani Mestne občine Ljubljana. V kandidaturo za organizacijo EP 2017 naj bi Slovenija vstopila skupaj s Hrvaško.

Začeli bodo uradni postopek

"V teh dveh dneh smo dobili vse podrobne informacije glede naše kandidature s strani gospoda Boričića, da pa bomo tudi uradno začeli s postopkom, bo treba počakati na uradni razpis CEV za kandidaturo, ki bo v prihodnjih mesecih. Šele takrat bomo lahko začeli z vsemi postopki. Ta dva dneva sta bila namenjena tudi temu, da gospoda Boričića seznanimo s svojimi pogledi na ta projekt, hkrati pa smo pridobili tudi pozitivno mnenje s strani Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ter Mestne občine Ljubljana. Mi smo te sestanke opravili, zbrali vse potrebne informacije in z veseljem lahko ugotovimo, da na vseh teh ravneh obstaja naklonjenost in pripravljenost za sodelovanje pri organizaciji tega projekta," je dejal predsednik OZS Metod Ropret.

Ker je eden od pogojev za organizacijo članskega prvenstva tudi ta, da je treba organizirati tudi prvenstvo mlajših kategorij, bodo Slovenci in Hrvati začeli tudi postopek kandidature za to organizacijo.

Odlična ideja

"Veseli me, da je zdajšnje vodstvo OZS zelo resno pristopilo k temu projektu in že samo zaradi tega si zasluži vso podporo. Prav tako me veseli njen pogled na razvoj odbojke v Sloveniji ter dejstvo, da bo letos v evropski ligi nastopila tako moška kot ženska slovenska reprezentanca in da bo OZS kandidirala tudi za izvedbo zaključnega turnirja v moški Evropski ligi. Vsekakor bi bilo to dobro izhodišče za organizacijo poznejših velikih dogodkov. Evropska odbojkarska zveza se je že pred časom odločila, da morajo države, ki prvič kandidirajo za organizacijo članskih EP, pred tem organizirati tudi EP v eni od mlajših kategorij. Na takšnih prvenstvih se tudi vidi, s kakšnim človeškim potencialom kandidati razpolagajo, ne samo, kakšne so dvorane, hoteli, logistika ... Odlična je tudi ideja, da bi Slovenija EP organizirala skupaj s Hrvaško, seveda pa bo morala tudi Hrvaška odbojkarska zveza izpolniti vse te pogoje, ki jih CEV zahteva in šele potem bosta državi lahko oddali skupno kandidaturo," je dejal Boričić, ki ni skrival zadovoljstva, kar je videl v minulih dveh dneh.
        
"Prepričal sem se lahko, da ima OZS podporo tako s strani vlade Slovenije kot tudi župana mesta Ljubljane. Dvorana v Stožicah ustreza vsem, ne samo evropskim, pač pa tudi svetovnim merilom in je več kot primerna za vrhunska tekmovanja. Slovenija razpolaga s primernimi hoteli in drugo logistiko, ki je za takšno izvedbo tekmovanja potrebna. Zdaj morate napraviti le še program dela, načrt, kako to izpeljati in proračun ter nato svojo kandidaturo prijaviti CEV-u, ko bo prišlo do razpisa. Po vsem do zdaj videnem, bo Slovenija skupaj s Hrvaško zelo resen kandidat za organizacijo EP. Zagotovo pa ne bo edini kandidat, toda tudi, če Slovenija še ne bi bila izbrana za organizacijo EP 2017, je pomembno, da je OZS pripravljena stopiti v vrsto in izkoristiti prvo priložnost, ki se ji bo ponudila. Prepričan sem, da bo EP v odbojki prej ali slej tudi v Sloveniji," pa je ob obisku dejal Boričić, ki se je v Sloveniji srečal tudi z dvema velikima imenoma slovenske odbojke Viktorjem Krevsljem in Adolfom Urnautom. Beseda je tekla o nepozabnih trenutkih skupnega druženja v tedanji reprezentanci Jugoslavije ter prihodnosti slovenske odbojke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:38 9. Januar 2014.

    Če smo mi pobudnik te kandidature in mi vabimo Hrvate poleg, potem tudi pričakujem, da bomo mi imeli finale in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.