Sosedje zaustavili slovensko četverico in šli do konca

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstrijci so bili v četrtfinalu boljši s 3:1.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v četrtfinalu paralelne ekipne mešane tekme alpskih smučarjev na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu z izidom 1:3 izgubila proti Avstriji. Slovenija je s tem zaključila to tekmovanje, ki je bilo iz sobote prestavljeno na zadnji dan iger. Edino točko za Slovenijo v četrtfinalu je osvojil srebrni veleslalomist Žan Kranjec, ki je bil boljši od Johannesa Strolza. A točka je prišla prepozno, saj je do njegovega nastopa Slovenija že zaostajala z 0:3.

Andreja Slokar je v prvem dvoboju s Katharino Truppe po napaki v zgornjem delu odstopila, sledil je še odstop Mihe Hrobata proti Stefanu Brennsteinerju. Hrobatu je ponagajal močan sunek vetra, ki je tudi bil razlog za prestavitev tekme. Tina Robnik je nato za pičle štiri stotinke sekunde izgubila tretji dvoboj proti Katharini Liensberger.

Za uvrstitev v četrtfinale je Slovenija pred tem v osmini finala po izenačenem izidu premagala Kanado z boljšim časom najboljšega para. Avstrija je bila v četrtfinale uvrščena neposredno kot najboljša reprezentanca pokala narodov.

Avstrici so po Slovencih v polfinalu izločili Norvežane, v finalu pa so bili boljši od Nemcev. Bron so si po zmagi nad Američani, Mikaela Shiffrin je olimpijske igre tako končala brez osvojene kolajne, prismučali norveški smučarji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:57 20. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.