Slovenija med najuspešnejšimi po številu kolajn

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hiter konec za slovenske borce.
Oglej si celoten članek

Zadnji dan evropskega prvenstva v judu je četverica Slovencev s tekmovanji zaključila že v dopoldanskem delu. V kategoriji do 78 kg je bila Patricija Brolih brez možnosti proti olimpijski podprvakinji Francozinji Audrey Tcheumeo.

V moški konkurenci je Narsej Lacković v kategoriji do 90 kg najprej gladko ugnal Paola Persoglio iz San Marina. Nato ni imel pravih možnosti proti Nizozemcu Jesperju Sminku. Slednji je v odlični formi, saj je pred tem izločil prvopostavljenega Španca Nikoloza Sherazadishvilija.

Evropsko prvenstvo Slovenki na vrhu Evrope! Eni zlato, drugi bron!

V kategoriji nad 100 kg je Vito Dragić izgubil uvodni dvoboj proti Aleksandru Gordijenku iz Ukrajine. Enej Marinić pa je najprej gladko opravil s Fincem Marttijem Puulmalainenom. Nato ga je po hitrem postopku izločil bronasti z zadnjih olimpijskih iger Izraelec Or Sasson. Ta je bil uspešen že v prvem napadu in za zmago potreboval vsega šest sekund.

Slovenija bo prvenstvo kljub vsemu zaključila med najuspešnejšimi državami. Za zlato, srebrno in bronasto odličje so v petek in soboto poskrbele Tina Trstenjak, Kaja Kajzer in Andreja Leški.

EP Prva kolajna na velikih telmovanjih za mlado Slovenko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.