Slovenija na drugi tekmi do druge zmage

Foto: Epa dean bombač
Slovenska reprezentanca je na tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na EP 2020 premagala Estonijo z 31:20 (16:11).
Oglej si celoten članek

Slovenska izbrana vrsta je v celoti izpolnila prvi del naloge na poti do evropskega prvenstva, ki ga bodo 2020 priredili na Švedskem ter Norveškem in v Avstriji, prvič pa bo na njem nastopilo 24 namesto dosedanjih 16 reprezentanc. V prvem kvalifikacijskem ciklusu je dosegla dve zmagi, po sredinem zmagoslavju v Mariboru nad Latvijo je danes v Tallinnu na kolena položila še Estonijo.

Slovenija bo kvalifikacije nadaljevala aprila prihodnje leto, ko se bo dvakrat pomerila z Nizozemsko, junija pa jo čaka še gostovanje v Latviji in domača tekma z Estonijo. Po dveh odigranih tekmah je edina v kvalifikacijski skupini 4 s 100-odstotnim izkupičkom, Nizozemska in Latvija sta zbrali po dve točki, Estonija pa je brez njih.

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića so v prvem polčasu dolgo časa lomili odpor gostiteljev. Obramba 5-1 je bila na zadovoljivi ravni, v prvem polčasu je prejela le enajst golov, šepala pa je igra v napadu. Pozicijska igra ni bila tekoča, žoga je bila prepočasna, manjkala je tudi ideja v igri, ponovile so se tudi nekatere napake s prve tekme proti Latviji. Slovenski rokometaši so namreč grešili tudi iz "čistih položajev", ob tem so zastreljali še dve sedemmetrovki, dokaj neučinkoviti so bili tudi v trenutkih, ko so imeli igralca več na igrišču, ne glede na to pa so večji del prvega polčasa vodili od enega do treh golov. V prvi polovici tekme so svoj najlepši obraz pokazali v sami končnici, ko so tekmece onemogočili v obrambi ter si po golih Maria Šoštariča in Nejca Cehteta iz nasprotnih napadov priigrali prednost petih golov (16:11).

Ups Slovenci pristali v Talinu, prtljage pa od nikoder

Slovenski rokometaši so imeli v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah. Gostitelji, ki so vse svoje strelivo porabili v prvi polovici tekme, jim v drugem enostavno niso bili kos, Vujovićevi izbranci so bili vsaj za razred ali dva boljši tekmeci v vseh prvinah rokometne igre.

Obramba je bila še naprej na zelo viski ravni in je prejela zgolj 20 golov, v napadu pa je sijajno delovala naveza Dean Bombač-Darko Cingesar. Slovenska prednost je v drugem polčasu konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 59. minuti, ko je Jure Dolenec zadel za 31:19.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Cingesar s sedmimi in Bombač s šestimi goli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.