Slovenija na koncu tretja

Foto: Benjamin Kovač Uroš Slokar, Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Jaka Lakovič Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Uroš Slokar, Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Zoran Dragić Slovenska košarakrska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Jaka Lakovič Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Uroš Slokar Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Goran Jagodnik Uroš Slokar Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Miha Zupan Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Mirza Begić Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Jaka Lakovič Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Zoran Dragić Bavčić Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Zoran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Božidar Maljković Miha Zupan Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Zoran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Jaka Lakovič Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Jaka Lakovič Slovenska košarkarska reprezentanca Foto: Benjamin Kovač Adecco pokal Slovenska košarkarska reprezentanca
Slovenski košarkarji so na Adecco pokalu EX-YU osvojili tretje mesto, potem ko so premagali reprezentanco BiH z 59:52. Največ, 18 točk je prispeval Matjaž Smodiš.
Oglej si celoten članek

"Pokazale so se spet nove napake in to je za moje pojme enkratno, saj imamo idealno priložnost, da v Kranjski Gori vse te napake poskušamo zmanjšati," je po tekmi povedal Uroš Slokar in hkrati dodal, da utrujenost ni izgovor za neučinkovitost v napadu. "Kar alergičen sem, ko mi kdo govori, da je preveč utrujen, in ne vem, kaj še vse." In kaj so po Slokarjevem mnenju glavne pomanjkljivosti v igri slovenske reprezentance? "Neorganiziranost v napadu, moramo več delati na moči v obrambi, delati moramo tudi na hitrosti, ki bo krasila našo igro na prvenstvu. Zagotovo bomo delali maksimalno do konca in po tem pri Španiji in Litvi še nadgradili našo igro. Selektor Božidar Maljković je dodal, da je zadovoljen s prikazanim in pogled že usmeril v prihodnost: "Pohvalil bi svoje fante. Mislim, da smo na dobri poti in, da smo si nabrali nove izkušnje na tem turnirju. Čaka nas nadaljevanje napornih priprav za evropsko prvenstvo v Litvi. Tam moramo biti pravi."

Slovenija
je v dvoboj vstopila veliko bolje kot BiH, ki je na svoj prvi koš iz igre čakala kar osem minut, ko je po košu Elmedina Kikanovića na semaforju v Stožicah pisalo 11:3. Slovenci so prvo četrtino zanesljivo dobili na krilih razpoloženih Sama Udriha, Matjaža Smodiša in Zorana Dragića, ki so skupaj dosegli 17 točk. V drugi četrtini so, tako kot včeraj na tekmi proti Hrvaški, varovanci Bože Maljkovića popustili in dopustili, da so se Bosanci in Hercegovci na krilih Edina Bavčiča in Henryja Domercanta – skupaj sta v drugem delu tekme dosegla 11 točk – po polčasu približali na vsega tri točke zaostanka (33:30).

Tretja četrtina je spominjala na začetek tekme, saj BiH znova dolgo časa ni našla poti do koša – natančneje pet minut, ko je prve točke za "goste"dosegel Kenan Bajramović (40:32). Po nekaj kriznih minutah so se Bosanci približali na 39:43, toda Uroš Slokar je s štirimi zaporednimi točkami poskrbel, da je Slovenija na odmor odšla z osmimi točkami prednosti. V zadnji četrtini so Slovenci nadzorovali potek dvoboja – prednost je znašala že 14 točk (57:43) – in na koncu zmagali z 59:52.


Adecco pokal EX-YU; tekma za tretje mesto:

Slovenija : BiH 59:52 (21:8, 12:22, 16:11, 10:11)
Smodiš 18, Udrih 9, Z. Dragić 8; Teletović 11, Vasiljević in Bajramović po 7

Finale:

Hrvaška : Srbija 71:80 (21:18, 18:20, 21:15, 11:27)
Bogdanović 17, Tomić 13; Savanović 17, Krstić 16, Tepić 12


Za 5. mesto

Makedonija : Črna Gora 57:67

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:54 10. Avgust 2011.

    Bravo naši!!!<br /><br />Vsi, ki pa si želite GRATIS v Litvo navijat za naše košarkaše, kliknite: facebook.com/KosarkaManija in zadenite: 5x …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.