Slovenija najboljša med 10.000 ekipami

Foto: Nebojša Tejić/ABA
Foto: Nebojša Tejić/ABA
Slovenska košarkarska ekipa SKF je zmagovalka zaključnega košarkarskega turnirja v igri tri na tri.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so zaznamovali zaključni turnir najboljših ekip na svetu v igri tri na tri v Carigradu. V polfinalu je imela Slovenija kar dva svoja predstavnika, zmagovalci svetovne turneje Fiba 3x3 pa so postali igralci ekipe SKF z Brezovice.

Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Rok Smaka so si z zmago v finalu proti ekipi iz Novega Sada priborili 20.000 ameriških dolarjev denarne nagrade ter povabilo na Fiba 3x3 All Stars tekmo v Katar, kjer se bo šest najboljših ekip, sestavljenih iz vodilnih košarkarjev svetovne lestvice, pomerilo za nagradni sklad v višini 120.000 ameriških zelencev.

Poleg ekipe SKF je imela Slovenija na finalu v Carigradu, kjer je nastopilo dvanajst najboljših moštev, ki so si udeležbo zagotovila med 10.000 ekipami s kvalifikacijskih turnirjev širom sveta, še Telemach Škorce (Jure Eržen, Jaka Hladnik, Mensud Julević, Dario Krejić). Kranjčani so v četrtfinalu izločili prve nosilce iz Bukarešte, v polfinalu pa klonili proti Novemu Sadu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.