Slovenija napredovala za 19 mest

Foto: Žurnal24 Italijani so svoj pohod končali na prvem mestu Fifine lestvice.
Mednarodna nogometna zveza Fifa je objavila novo lestvico. Slovenija je s 94. mesta skočila na 75., kar je najvišji skok po 13 letih. Vodijo Italijani.
Oglej si celoten članek

Po zadnjih dveh zmagah v kvalifikacijah (Luksemburg in Belorusija) za EP 2008 je slovenska reprezentanca na novi Fifini lestvici na 75. mestu. Slovenija je pred tem zasedala 94. mesto, skok za 19 mest pa je najvišji po 13 letih. V kvalifikacijski skupini G, v kateri nastopa Slovenija, je na lestvici najvišje Nizozemska na 5. mestu, Romunija je 12., Bolgarija pa 35. Belorusija je po porazu z našimi nogometaši izgubila eno mesto in je 70., Albanija je 78., Luksemburg pa je na 176. mestu med 208 reprezentancami.

Islandija visoko, Italija najvišje
Najvišji skok na novi lestvici je uspel reprezentanci Islandije, ki je napredovala za 37 mest, na prvem mestu pa so po novem Italijani. Argentina je ostala na drugem mestu, Brazilci pa so s prvega zdrsnili na tretje.

Vrhunci slovenske reprezentance

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.