Slovenija ostala brez napredovanja

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenija po visokem porazu proti Italiji končala EP do 21 let
Oglej si celoten članek

Slovenska mlada nogometna reprezentanca je z 0:4 (0:3) izgubila tretji obračun evropskega prvenstva do 21 let v skupini B proti Italiji. V skupinskem delu prvenstva, ki ga sicer skupaj gostita Slovenija in Madžarska, so varovanci selektorja Milenka Aćimovića zasedli zadnje, četrto mesto in s tem končali nastope na EP.

Slovenski mladi reprezentanci se ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, ki se bodo odvili med 31. majem in 6. junijem. Aćimovićevi varovanci so prvo tekmo proti Španiji 24. marca izgubili z 0:3, na drugi pa so v zadnjem delu tekme ostali brez treh točk proti Češki (1:1).

Po visokem porazu z Italijo v zadnjem krogu so zasedli zadnje mesto v skupini B. Na treh tekmah, dve sta bili v Mariboru, ena pa v Celju, so dosegli en zadetek, prejeli pa osem. V drugi del tekmovanja potujeta Španija s prvega in Italija z drugega mesta. Španci so danes ugnali Čehe z 2:0.

Slovenski nogometaši so dvoboj proti Italiji sicer dobro odprli in imeli v prvih minutah pobudo, toda Italijani so že v 10. minuti prišli do vodstva. Po lepi akciji je po strelu Tommasa Pobege od daleč Igorju Vekiću v vratih Slovenije uspelo žogo ustaviti, Sven Šoštarič Karić pa jo je odbil le do Giulia Maggioreja, ki je z levico premagal Vekića.

Italijani so kaznovali tako rekoč vsako nenatančno podajo Slovenije. Po eni izmed teh je Luca Ranieri v 19. minuti s podajo iz igre vrgel celotno obrambno vrsto Slovenije, Giacomo Raspadori pa je ena na ena mirno matiral Vekića.

Naslednja kazen je prišla hitro. V 24. minuti je Žan Zaletel v kazenskem prostoru zrušil Davideja Frattesija, najstrožjo kazen pa je zanesljivo za 3:0 pretvoril najboljši posameznik tekme Patrick Cutrone. Slednji je imel po slabem posredovanju Vekića še drugo enajstmetrovko v 45. minuti, a se je vratar Brava odkupil za svojo napako in strel ubranil.

Foto: Epa Ep do 21 let

Vmes je imel najlepšo priložnost za Slovenijo Aljoša Matko. V kazenskem prostorju je preigral svojega čuvaja, vratar Marco Carnesecchi pa je odlično posredoval.

Kljub trojni menjavi Slovenije na začetku drugega dela, so znova pretili Italijani in v 50. minuti povišali vodstvo. Vekić ni mogel ustaviti odličnega strela od daleč Patricka Cutroneja, ki je tako le prišel do drugega zadetka.

Nato so se Italijani pomaknili v obrambo, Slovenci pa so prišli do nekaj strelov. Žan Zaletel je bil nenatančen z glavo, Adam Gnezda Čerin pa z levico od daleč. V 63. minuti je poskusil še Dejan Petrović, a zgrešil cilj.

V nadaljevanju se je nekajkrat izkazal še Vekić, ki je Cutroneju dvakrat preprečil "hat-trick". Italijani so v 82. minuti ostali le z desetimi v polju, ko je rezervist Riccardo Marchizza prejel drugi rumeni karton, a rezultat se ni več spremenil. Slovenija je na sedmih tekmah z italijanskimi vrstniki zabeležila le en remi, šestkrat pa je izgubila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.