Slovenija ostala v 1. evroafriški skupini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenska teniška reprezentanca si je izborila obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala.
Oglej si celoten članek

Blaž Rola, ki je vskočil na mesto Grega Žemlje, saj temu bolečina v komolcu po petkovem dvoboju in uvodni zmagi Slovenije ni popustila, ter Blaž Kavčič sta nalogo opravila nadvse suvereno. Enako kot v petkovih partijah Slovenija ni izgubila niza; Laurinas Grigelis in Lukas Mugevicius sta pokleknila s 6:4, 7:6, 6:4.

"Sicer sem pričakoval Žemljo, s katerim sva dobro uigrana, a očitno se dobra ujameva tudi z Rolo, saj je bil to najin drugi dvoboj in še vedno sva brez izgubljenega niza," je po dvoboju dejal Kavčič, Rola pa ga je dopolnil: "Glavno je, da smo zmagali, saj na papirju ni kazalo tako gladko. Glede na igre, ki jih je kazal Berankis v tej sezoni, bi lahko on brez težav dobil dva dvoboja. Toda tudi mi smo očitno močni, mislim, da če smo v popolni postavi, lahko presenetimo skoraj vsako reprezentanco na svetu."

Slovenija bo tako šesto leto zapored nastopala v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. V tem času je dobila pet dvobojev - pred Kranjem nazadnje februarja 2014 - ter jih šest izgubila. S tem uspehom je tudi prekinila niz treh porazov.

V 2016 bo Slovenija prvi dvoboj igrala z Romunijo, glede na to, da se ekipi doslej še nista merili, pa bo žreb določil gostitelja. V primeru uspeha bi v drugem krogu prišla na vrsto Španija.

Pot do uspeha sta v petek tlakovala Žemlja, ki je premagal najboljšega gostujočega igralca, 75. z lestvice WTA, Ricardasa Berankisa, ter Rola, ki je upravičil vlogo favorita proti Grigelisu.

V nedeljo sta v Kranju na sporedu še dva dvoboja, ki pa imata zgolj formalni značaj. Glede na to, da je Žemlja poškodovan, četrti član reprezentance Tom Kočevar Dešman pa ima tudi manjše zdravstvene težave, je skoraj gotovo, da bosta nastopila Kavčič in Rola.

Davisov pokal: 

Slovenija : Litva 3:0

Grega Žemlja : Ricardas Berankis 6:3, 7:5, 6:2
Blaž Rola : Laurinas Grigelis 7:6 (6), 6:2, 6:2
Kavčič/Rola : Grigelis/Mugevicius 6:4, 7:6 (1), 6:4

Nedelja, 1. 11.:
Blaž Rola - Ricardas Berankis
Grega Žemlja - Laurinas Grigelis

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.