Slovenija pred vsemi

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Po številu kolajn na prebivalca je Slovenija napredovala na prvo mesto. Z zlatom Urške Žolnir in bronom veslaškega dvojca se je zavihtela pred Mongolijo, Novo Zelandijo in Katar.
Oglej si celoten članek

Slovenci se na olimpijskih igrah v Londonu lahko pohvalimo s skoraj eno kolajno na milijon prebivalcev. V številu odličij na prebivalca se lahko pred slovenskimi športniki skrijejo tudi Američani in Kitajci. Po številu zlatih kolajn na prebivalca je Slovenija prav tako prva (2.057.549). Sledijo Litva (3.192.800), Nova Zelandija (4.432.620), Gruzija (4.469.200) in Madžarska (4.981.000). Naša soseda je sicer osvojila že dve zlati kolajni.

Lestvica kolajn na število prebivalcev:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.