Slovenija proti Kanadi za obstanek

Foto: Žurnal24 Polona Hercog je slovenski največji adut. (Foto: EPA)
Dvoboj med Slovenijo in Kanado za obstanek v svetovni skupini teniškega pokala Fed bo 16. in 17. aprila v Kopru.
Oglej si celoten članek

Teniška zveza Slovenije (TZS) je kot organizator dvoboja izbrala Koper – v igri je bil tudi Portorož –, saj sta Teniški klub Koper in Športno društvo Bonifika pokazala veliko zanimanja in pripravljenosti za pripravo tekmovanja, ki bo za Slovenijo izjemno pomembno.

"Glede na to, da v mesecu aprilu še ni turistične sezone, je bil Koper kot največje obmorsko mesto edina logična izbira. Da bo dvoboj na Obali, smo vedeli že od začetka, po ogledih in pogovorih v Kopru ter Portorožu pa smo odločitev sprejeli tudi na podlagi odziva lokalne skupnosti," je dejal direktor TZS Zoran Kofol.

Slovenija je doslej le enkrat obstala v svetovni skupini pokala Fed. Generacija Katarina Srebotnik, Tina Pisnik, Maja Matevžič, Tina Križan je leta 2003 v gosteh premagala Argentino in si zagotovila nepozabna dvoboja v Portorožu z Rusijo ter naslednje leto z ZDA. Lani so se varovanke Iztoka Božiča znova prebile v svetovno skupino po odličnih igrah v prvi evroafriški skupini, v kateri so nastopale zadnjih šest sezon.

Glede na uvrstitve na lestvici WTA bo dvoboj sila izenačen, zato v slovenskem taboru računajo, da bosta jeziček na tehtnici izbira peščene podlage in domača publika. Trenutno je naša najvišjeuvrščena tekmovalka Polona Hercog na 59. mestu, najboljša Kanadčanka Rebecca Marino je 63., druga Slovenka je Maša Zec Peškirič na 154. mestu, druga kanadska predstavnica pa 133. Hkrati ima Slovenija še tretjo najboljšo igralko dvojic na svetu, Katarino Srebotnik.

"Naš edini pogoj je bil, da se igra na pesku. Izbiro prizorišča smo seveda prepustili teniški zvezi, naša naloga pa je, da si v Kopru izborimo zmago, ki bi nas ohranila v tako želeni svetovni skupini. Naloga ne bo lahka, vendar smo zdaj po zadnjih dobrih rezultatih Polone Hercog veliko bolj optimistični," pravi kapetan slovenske izbrane vrste Iztok Božič, ki bo stalnim članicam Poloni Hercog, Maši Zec Peškirič in Katarini Srebotnik dodal kot četrto igralko domačinko Andrejo Klepač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.