Slovenija ni prišla do želene zmage

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija je proti Slovaški remizirala z 1:1 (1:1).
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo odprla z zmago proti Hrvaško, a sta nato sledila poraza z Rusijo in Ciprom. Vspomladanskem delu kvalifikacij je tako četa Matjaža Keka osvojla le tri točke, v dvoboju s Slovaško pa so njegovi izbranci tako že nujno potrebovali zmago.

Slovenija je tokrat v dvoboj krenila brez standardnega Jasmina Kurtića, ki ni smel igrati zaradi kartonov, zamenjal ga je Leo Štulac, v napadu pa je tekmo začel osemnajstletni Benjamin Šeško, ki je na uvodu klubske sezone že dosegel pet zadetkov, enega tudi za preboj Red Bull Salzburga v ligo prvakov. Uvodne minute sicer niso ponudile pravih priložnosti, Slovenija je imela manjšo terensko premoč.

V 18. minuti je bil malce izven šestnajsterca storjen prekršek nad Miho Zajcem, prosti strel je nekoliko z leve strani sprožil Sandi Lovrić, a streljal precej nnevarno preko prečke. Slovaki na drugi strani v prvih 25 minutah niso streljali na vrata Jana Oblaka. Slovenci so bili precej več pri žogi, slovaške poizkuse pa so po pravlu zaustavljali že na njihovi polovici.

Šele v 29. minuti je od daleč poizkusil Juraj Kučka, a je okroglo usnje poletelo daleč od slovenskih vrat. Tri minute kasneje se je podobno končal tudi strel Stanislava Lobotke. A to je bila le napoved šoka v Stožicah. Nato pa so Slovaki povedli iz prve prave akcije. Vladimir Weiss je pobegnil Petru Stojanoviću, podal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Robert Boženik in zadel za 0:1.

V 37. minuti je Josip Iličić izgubil žogo na sredini igrišča, sledila je hitra akcija Slovakov, po dolgi podaji veterana Martina Hamšika pa je sam pred Oblaka prišel Ivan Schranz, a na srečo zadel le vratnico.

Tri minute kasneje bi pravzaprav moralo priti do izenačenja. Šeško je pobegnil po levi strani, prišel v kazenski prostor, njegovo podajo pred gol je vratar odbil, a nazaj do mladega napadalca, ki je z glavo povsem pred golom našel povsem samega Jana Mlakarja. A ta se je dober meter pred črto zapletel, na koncu pa je okroglo usnje odskakljalo mimo vrat. V naslednjem napadu je gostujoči čuvaj mreže zaustavil še strel Lovrića.

Nato pa je v polno zadel Stojanović. Izjemno ga je s podajo našel Iličić, nogometaš Empolija pa je bil po vtekanju v šestnajsterec v dvoboju ena na ena z vratarjem natančen za 1:1.

Do polčasa je Štulac od daleš še enkrat ogrel dlani vratarja Mareka Rodaka.

V 48. minuti se je še drugič na tekmi zatresel okvir slovenskih vrat. Po podaji iz kota je bil na prvi vratnici najvišji Kučka, ki je žogo poslal v prečko. Na drugi strani je bil že v naslednji minuti za las pred vrati prekratek Mlakar po podaji Stojanovića. Iličić je z novo lepo podajo v 59. minuti našel Lovrića, ki je meril v bližnji kot, a zadel le zunanji del mreže.

Ob koncu 67. minute so imeli Slovaki novo lepo priložnost. Po podaji s prostega strela je pred Oblakovim sam ostal branilec Milan Škriniar, a je nogometaš Interja na srečo meril previsoko. V naslednje četrt ure na obeh straneh ni bilo nevarnejših akcij, pobudo so sicer prevzeli gostje. Šele v 86. minuti je po podaji Iličića do strela z glavo prišel Andraž Šporar, ki je tri minute prej zamenjal Šeška. Šporar je bil ob poizkusu sicer s hrbtom obrnjen proti golu, Rodaj je žogo zlahka ujel.

V 92. minuti je bilo zelo nevarno v slovenskem kazenskem prostoru, Slovaki so izpeljali nevarno akcijo, Stojanović pa je v zadnjem trenutku izbil žogo pred Robertom Makom. 

Kvalifikacije za SP, 4. kolo:

Slovenija : Slovaška  1:1 (1:1)
Stojanović 42.; Boženik 32.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:18 2. September 2021.

    No ja, za Malto in Ciper smo mogoče še kako primerni, ostalo pa je beda od bede. Najbolje, kar prenehajte …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.