Slovenija s prvo zaključno žogo za uvrstitev na Euro 2024

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši si lahko že nocoj na Danskem priigrajo uvrstitev na EP leta 2024. Tudi v primeru poraza bodo varovanci Matjaža Keka imeli še eno priložnost za obračunu s Kazahstanci.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Koebenhavnu poskusila izkoristiti prvo od dveh priložnosti za preboj na EP 2024 v Nemčiji. Na predzadnji kvalifikacijski tekmi bo igrala proti Danski, na zaključni turnir jo pelje zmaga na severu Evrope.

Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a tudi lastne kakovosti, ob pravem pristopu bi bil razplet lahko takšen, kot si ga želijo.

Euro 2024 "Za to se živi, to je privilegij"

Obračun pred skoraj 40.000 gledalci, med katerimi bo tudi 600 Slovencev, bodo sodili Španci, glavni sodnik bo Jose Maria Sanchez, pomočnika pa Raul Cabanero in Inigo Prieto.

Že pred tekmo Danska - Slovenija bo konec obračuna med Kazahstanom in San Marinom, pri čemer bi zmaga slednjega pomenila, da sta tako Danska kot Slovenija že na EP.

Tudi v primeru poraza na Danskem in zmage Kazahstana proti San Marinu bodo imeli Slovenci novo priložnost za preboj na EP v ponedeljek, ko bodo ob 20.45 gostili prav Kazahstance. Proti njim bi zadostovala že točka.

Pred ključno tekmo Kek nalil čistega vina: "Če kdo tako razmišlja, se krepko moti!" Dvojni udarec Velik šok za naslednjo tekmico Slovenije za Euro 2024

Foto: Profimedia Slovenska nogometna reprezentanca

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.