Slovenija s starimi znanci

Foto: Žurnal24
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na turnirju v Atenah pomerila z Italijo, Litvo in Grčijo. Z nasprotniki imajo naši dobre izkušnje. Jaka Lakovič pa je še vedno ob igrišču.
Oglej si celoten članek

Naši košarkarji, ki so v Atene prispeli v nedeljo popoldan, se bodo danes pomerili z Italijo, dan pozneje z Litvo, v sredo pa jih na predzadnji preizkušnji pred evropskim prvenstvom čaka še obračun z Grčijo (vse tekme bodo ob 18. uri po srednjeevropskem času). Podobno kot na prvih dveh turnirjih na Kitajskem in v Franciji selektorja Aleša Pipana izid ne zanima: "Na turnirju se bomo osredotočili predvsem na svojo igro in na napredek v le-tej. Ali povedano drugače: na tekmece se še ne bomo intenzivno pripravljali."

Po Atenah se bodo naši košarkarji prvič in zadnjič pred EP predstavili tudi slovenskim navijačem. Ta konec tedna bodo v Mariboru igrali proti Franciji. © KZS.

 
Še vedno brez prvega organizatorja igre

Vse tekme bodo odigrane v olimpijski dvorani Oaka, ki gosti dvoboje atenskega Panathinaikosa. Zanj bo tudi v prihodnji sezoni igral Sani Bečirovič , štiri sezone pa je tam preživel tudi Jaka Lakovič . Košarkar Barcelone je po poškodbi zadnje stegenske mišice na desni nogi okreval in bi že lahko zaigral, a vodstvo ne bo tvegalo. "Jaka je pač preveč pomemben za to ekipo, ki ga potrebuje predvsem na evropskem prvenstvu. Bo pa ves čas turnirja vadil skupaj s soigralci in opravil še zadnji del terapije pri reprezentančnem fizioterapevtu Teu Djekiču . Brez kančka dvoma pa bo zaigral v Mariboru, kjer nas 25. in 26. avgusta čakata pripravljalni tekmi s francosko izbrano vrsto,« je ob prihodu v Atene povedal Aleš Pipan.

Statistika je na naši strani

Z Italijo, ki bo naš prvi tekmec na Pokalu Akropolis, bo Slovenija na evropskem prvenstvu v Alicanteju 3. septembra odigrala uvodni dvoboj. Doslej je z našimi zahodnimi sosedi na sedmih tekmah zmagala petkrat, izgubila pa v kvalifikacijah za EP leta 1997 in na lanskem svetovnem prvenstvu. Z Litvo slovenski košarkarji nimajo najboljših izkušenj. Na petih srečanjih so se zmage veselili le enkrat, in sicer pred 14 leti v kvalifikacijah za EP 1995. Z Grčijo je zgodba povsem drugačna. To je eden naših najbolj zaželenih tekmecev. Na štirih tekmah so bili vedno boljši Slovenci, nazadnje na turnirju v Franciji.

Trije na dopinško kontrolo

Ob nedeljskem prihodu v Atene so trije slovenski košarkarji morali na nenapovedano kontrolo morebitnega jemanja prepovedanih substanc. Test so opravili Rašo Nesterovič , Goran Dragič in Sandi Čebular . "Rezultati bodo znani v največ mesecu dni, bržčas celo prej," je povedal reprezentančni zdravnik Slobodan Macura .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.