Slovenija s svetlo prihodnostjo tudi v tem športu! Nova medalja na OI mladih!

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski kombinatorci srebrni na OI mladih.
Oglej si celoten članek

Slovenska mešana ekipa nordijskih kombinatorcev v postavi Aljaž Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec in Lovro Percl Seručnik je osvojila naslov mladinskih olimpijskih podprvakov v Južni Koreji.

Po skakalnem delu preizkušnje je slovenska četverica zasedala šesto mesto z zaostankom 46 sekund za vodilno Norveško. Na 4 x 3,3 km so nato Slovenci prikazali dobro tekaško predstavo in se s skupno najboljšim časom prebili vse do drugega mesta.

Na koncu so za 14,4 sekunde zaostali za Finsko, ki je po skokih zasedala drugo mesto s 13 sekundami zaostanka za Norveško. Bron so z zaostankom 23,2 sekunde osvojili Italijani, ki so bili po skokih tretji s 15 sekundami zaostanka za prvim mestom. Norvežani so na koncu zasedli peto mesto z zaostankom več kot minute za Finsko.

Slovenski upi se v domovino vračajo s tremi medaljami, že prihodnji teden pa bodo imeli novo priložnost za dokazovanje na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.