Slovenija s tremi zlatimi medaljami

Foto: Twitter Kajakaška zveza SLO
Foto: Twitter Kajakaška zveza SLO
Slovenska reprezentanca v spustu je svetovno prvenstvo v Švici danes končala še s tretjo zlato medaljo.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta med posamezniki svetovna sprinterska prvaka postala Blaž Cof med kanuisti in Nejc Žnidarčič med kajakaši, si je v zadnji preizkušnji SP zlato zagotovila še slovenska kajakaška ekipa Vid Debeljak, Anže Urankar in Žnidarčič.

Moštveni sprint za kajakaše je bila zadnja disciplina SP, Slovenci so po izidih na posamični tekmi veljali za favorite in status tudi upravičili. Na progo so se podali zadnji in brez težav zmagali. Drugo mesto so zasedli Francozi, tretji so bili v konkurenci 16 ekip Nemci.

V Švici so tako v kanjonu reke Muota svetovno prvenstvo v kajakaškem in kanuističnem spustu na divjih vodah Slovenci spremenili v nekakšno razširjeno državno prvenstvo. Uspeh kajakaša Žnidarčiča sta namreč na posamični tekmi z drugim in tretjim mestom dopolnila še dva člana slovenske izbrane vrste, Vid Debeljak je bil drugi, Anže Urankar pa tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.