Slovenija se bo naslednje leto merila s starimi znanci

Foto: Profimedia David Kickert
Obeta se nov boj z Avstrijci.
Oglej si celoten članek

Potem ko so na hokejskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem že znani vsi četrtfinalisti, je zdaj jasno tudi to, da v prihodnji sezoni v elitni skupini ne bo Francije in Avstrije. Prva je v Košicah v skupini A na svoji zadnji tekmi na SP izgubila po podaljšku proti Veliki Britaniji s 3:4 in končala na repu skupine A. Odločilni gol za Britance je v tretji minuti podaljška dosegel Ben Davies.

V skupini B pa je Italija po kazenskih strelih s 4:3 v Bratislavi premagala Avstrijo in si prav tako zagotovila obstanek med elito. Odločilni kazenski strel je zadel Sean McMonagle. Avstrija bo tako kot Francija v prihodnje igrala v isti diviziji kot Slovenija.

V skupini B pa so Švedi po izenačenem boju v Bratislavi premagali Latvijo s 5:4. Dennis Rasmussen je zabil odločilni zadetek v prazno mrežo 34 sekund pred koncem. William Nylander je z dvema podajama prevzel prvo mesto na lestvici strelcev, skupaj ima 15 točk za štiri gole in 11 podaj.

V skupini Aje Kanada s 5:0 premagala Dansko in skočila na drugo mesto. V četrtfinalu bodo igrale Finska, Kanada, ZDA, Nemčija, Rusija, Češka, Švedska in Švica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.