Slovenija se je prebila v drugi del tekmovanja

Foto: twitter RZS
Foto: twitter RZS
Slovenske rokometašice so napredovale v drugi krog.
Oglej si celoten članek

Slovenke so z remijem proti Angoli dosegle prvotni cilj in napredovale. Povsem izenačen dvoboj se je končal z rezultatom 25:25 (13:14). Slovenke bodo v drugi krog prenesle dve točki, ki so ju osvojile z zmago proti Črni gori. Poleg slednje in Slovenije bodo v drugem delu tekmovanja nastopile še Francozinje, nove nasprotnice izbrank selektorja Dragana Adžića pa bodo med 9. in 13. decembrom Rusinje, Srbkinje in Poljakinje.

Slovenske rokometašice so na najboljši možni način odprle izjemno pomemben obračun proti 14-kratnim in aktualnim afriškim prvakinjam iz Angole. Po golih Elizabeth Omoregie, Ane Gros in Maje Svetik so v četrti minuti povedle s 3:0. Nato so zaigrale malce medlo, tako da so jih Afričanke, ki so prvi gol na tekmi dosegle šele ob koncu pete minute, v deseti minuti ujele in izenačile na 4:4.

Sredina prvega polčasa je minila v enakovredni predstavi, nato pa so v Granollersu znova zagospodarile slovenske rokometašice ter si po dveh golih Grosove in enega Nataše Ljepoje v 23. minuti priigrale tri gole prednosti (11:8).

V naslednjih dveh minutah so znova zaigrale slabše, kar so telesno izjemno sposobne Afričanke izkoristile in po delnem izidu 3:0 izenačile na 11:11, v končnici prvega polčasa pa so Slovenke prvič na dvoboju pogledale v hrbet tekmic (13:14). Afričanke so si gol prednosti priigrale le nekaj sekund pred piskom sirene.

Slovenke so slabo odprle drugo polovico tekme, naredile so ogromno napak, tako da so v 37. minuti zaostale za tri gole (15:18). Tudi v nadaljevanju je v njihovi igri "kapljalo in curljalo", na njihovo srečo pa so grešile tudi Angolke, tako da so jih Slovenke v 46. minuti po golu Grosove ujele in izenačile na 19:19, le minuto kasneje pa je prva dama slovenskega rokometa v zadnjem desetletju svoje soigralke znova popeljala v vodstvo z 20:19.

Velenjčanka je na današnji tekmi postavila nov mejnik, na dosedanjih tekmah je zabila več kot 600. golov, več golov je dosegla le Tanja Oder (686).

Adžićeve izbranke, ki jim je za napredovanje zadoščal tudi remi, so imele v zadnjih petnajstih minutah rezultatski nadzor nad Angolkami, neodločen izid pa je glede na prikazano tudi najbolj pravičen.

Slovenke in Angolke so se na četrtem medsebojnem obračunu na svetovnih prvenstvih tako prvič razšle z remijem. Slovenke so tekmice doslej premagale le v Nemčiji 2017, na zaključnih turnirjih v Rusiji 2005 in na Japonskem 2019 pa so izgubile.

V  slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z 12 goli, medtem ko je Nina Zulić dosegla tri zadetke, tudi ključnega za vodstvo s 25:24 v zadnji minuti dvoboja. Angolke so nato izenačile, Slovenke so skušale zmagati, a niso prišle do strela.

"Ponosna sem na našo ekipo, končno nam je uspel preboj v drugi del tekmovanja. Ni bilo enostavno, nastopili smo v najmočnejši skupini na tem prvenstvu. Na vseh treh tekmah smo se borile po svojih najmočnejših močeh, naredile smo korak naprej," je po preboju v drugi del SP dejala najboljša slovenska posameznica Grosova, medtem ko je Nataša Ljepoja dodala: "Naše želje so se uresničile, prebile smo se v drugi del. Današnja tekma je bila naporna, igra v napadu nam nikakor ni stekla, z dobro obrambo pa smo nato iztržile remi. Gremo naprej."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.