Slovenija še mesto višje

Foto: Žurnal24 Slovenci so si z odličnimi predstavami na kvalifikacijskih tekma na lestvici FIF
Mednarodna nogometna zveza je objavila novo jakostno lestvico. Najvišje je še vedno Španija, medtem ko je Slovenija v primerjavi s prejšnjo lestvico napredovala za eno mesto in je zdaj 57.
Oglej si celoten članek
 

Lestvica FIFA

1. (1.) Španija 1663 točk
2. (2.) Nemčija 1381
3. (4.) Nizozemska 1338
34. (32.) Poljska 735
44. (45.) Slovaška 621
52. (42.) Severna Irska 580
57. (58.)  Slovenija

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je objavila novo jakostno lestvico reprezentanc. Prvi so še vedno evropski prvaki Španci, drugi so Nemci, na tretje mesto pa so se s četrtega prebili Nizozemci. Slovenija je pridobila še eno mesto in je zdaj 57., od slovenskih tekmecev v kvalifikacijah za SP 2010, pa je najvišje Poljska (34.). Poljaki so sicer glede na zadnjo lestvico dve mesti izgubili, prav tako pa so po lestvici nazadovali Severni Irci, ki so zdaj 52. in s tem le še pet mest pred Slovenijo. Iz slovenske kvalifikacijske skupine je daleč zadaj še vedno San Marino, ki je zadržal 201. mesto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.