Slovenija še vedno na vrhu lestvice kolajn!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na SP v alpskem smučanju v Schladmingu je v štirih tekmah kolajne osvojilo že osem držav. Slovenija je po zaslugi šampionke Tine Maze na vrhu med dobitnicami kolajn.
Oglej si celoten članek

Slovenija je ob ZDA, Norveški in Franciji ena od štirih držav z dvema kolajnama v dosedanjem poteku svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

Po zaslugi zmage Tine Maze v superveleslalomu in srebru v superkombinaciji je na vrhu z zlato in srebrno, sledita pa ZDA in Norveško, ki imata po eno zlato in en bron.

Po zaslugi Marie Höfl-Riesch, zlate v superkombinaciji, je Nemčija ena od štirih držav, ki se lahko v Schladmingu pohvali z najbolj žlahtnim odličjem. Največje razočaranje predstavlja gostiteljica Avstrija, ki ima le bron Nicole Hosp iz superkombinacije.

Pregled medalj na 42. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu (po štirih od 11 končnih odločitev).

Država

zlato

srebro

bron

skupaj

Slovenija

1

1

 

2

Norveška

1

 

1

2

ZDA

1

 

1

2

Nemčija

1

 

 

1

Francija

 

1

1

2

Italija

 

1

 

1

Švica

 

1

 

1

Avstrija

 

 

1

1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:21 9. Februar 2013.

    Tinca sama scat pele vse smučarske velesile... Letos je res neverjetna! Gremooo Tinaaa!

  • 14:55 9. Februar 2013.

    Bravo Tina! Čestitke!

  • 10:31 9. Februar 2013.

    koga briga to smučanje nek desetorazredni šport

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.