Slovenija trikrat povedla, na koncu vseeno še sedmič izgubila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenci izgubili tudi zadnjo tekmo na SP, boljši tudi Kazahstan.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmi, zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji danes izgubila s Kazahstanom s 3:4 (1:1, 1:1, 1:2). Slovenci že po nedeljskem porazu s Slovaki niso imeli več možnosti za obstanek med elito, SP so končali na zadnjem mestu predtekmovalne skupine B brez točk. Slovenija je po današnjem porazu edina ekipa na SP, ki ni osvojila niti točke.

Slovenija bi za ohranitev upov za obstanek v tej konkurenci na nedeljski tekmi s Slovaki potrebovala vsaj točko oziroma neodločen izid po rednem delu. A po porazu Slovencem niti zmaga na današnjem medsebojnem obračunu s Kazahstanom ne bi pomagala.

Danes je med vratnicama prvič na SP stopil tretji vratar Žan Us. Slovenija je danes trikrat vodila, zadela sta Anže Kuralt v 2. in 22. minuti ter Jan Drozg v 43., a so se tekmeci vsakič vrnili, na koncu pa z zadetkom v 57. minuti poskrbeli za popoln preobrat.

Foto: Profimedia Slovenska hokejska reprezentanca

Pred dvobojem s Kazahstanci je Slovenija izgubila preostalih šest tekem. Prvo s Švico visoko z 0:7, potem sta sledila poraza s favoriziranimi Kanadčani (2:5) in Čehi (2:6), povsem enakovredna pa je bila v bojih z Norveško (0:1) in Latvijo (2:3), a je obakrat ostala praznih rok. S Slovaško pa je prav tako izgubila le za gol z 0:1.

Predtekmovalni del SP se bo končal v torek, po štiri najboljše ekipe iz obeh predtekmovalnih skupin se bodo uvrstile v četrtfinale, zadnji iz obeh skupin pa izpadeta v nižji rang tekmovanja za leto 2024.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:59 23. Maj 2023.

    Že pred začetkom je bilo jasno, da nimajo tam kaj iskati. Povsem preprosto in jasno kot beli dan je, da …

  • 06:17 23. Maj 2023.

    A što da je povedla, ovajjj ? Zgleda, da te Žurnalove strani samo še Neslovenci oziroma migrantiććićći sestavljajo ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.