Slovenija v epskem obračunu za prvo mesto v skupini premagala Hrvaško!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slovenija je po zmagi nad Hrvaško na pragu svetovne skupine pokala BJK.
Oglej si celoten članek

Slovenija je z uspehom nad Hrvaško prišla do tretje zmage v predtekmovanju teniškega pokala Billie Jean King v Turčiji in je na dobri poti, da si v naslednjih dveh dneh zagotovi prvo mesto v skupini, ki prinaša neposredno uvrstitev v jesenske kvalifikacije svetovne skupine.

Slovenija je do zmage prišla že po dvobojih posameznic; Kaja Juvan je v slabi uri in pol igre premagala Ano Konjuh s 6:2 in 7:5, Tamara Zidanšek pa je bila boljša od Petre Martić s 6:3, 6:2. Dvoboj dvojic, ki ni več pomemben za končni razplet, bosta za Slovenijo igrali Pia Lovrič in Lara Smejkal.

Kaja Juvan je trenutno 81. igralka na lestvici WTA, Tamara Zidanšek 27., Ana Konjuh 63., Petra Martić pa 60.

Za ohranitev prvega mesta v skupini mora Slovenije v četrtek premagati Bolgarijo in v petek Švedsko.

 

* Izidi, 3. krog:
Antalya: Slovenija - Hrvaška 2:0
Kaja Juvan - Ana Konjuh 6:2, 7:5
Tamara Zidanšek - Petra Martić 6:3, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.