Zdesetkana Slovenija z igralcem manj povedla, na koncu remi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija z možem manj prišla do točke.
Oglej si celoten članek

Slovenska izbrana vrsta je že pred zadnjim ciklom tekem ostala brez možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju, vseeno pa so v reprezentanci ponavljali, da bodo nadvse resno odigrali tudi tekmi s Slovaško in Ciprom. V slovaški Trnavi so dvakrat vodili, na koncu pa prišli do točke ob remiju 2:2 (0:1).

Selektor Matjaž Kek je sicer pogrešal zdravstveno načete Luko Zahovića, Jona Gorenca Stankovića, Benjamina Šeška in Domna Črnigoja ter kaznovane Jasmina Kurtića, Jako Bijola in Adama Gnezdo Čerina.

Miha Zajc je Slovenijo vseeno popeljal v vodstvo v prvem polčasu. Slovaki so v 18. minuti izgubili žogo, po kombinaciji z Andražem Šporarjem pa je Primorec stekel na drugo vratnico, kjer je z glavo dolgo in natančno podajo spremenil v zadetek.

V 27. minuti so se Slovaki veselili najstrožje kazni, a le na kratko. Finski sodniki so namreč sprva hitro pokazali na najstrožjo kazen, ko je Miha Blažič storil prekršek nad Lukašem Haraslinom na robu kazenskega prostora, pregled z VAR pa je potrdil, da je šlo za prekršek zunaj kazenskega prostora, tako da so imeli domači na voljo le prosti strel z levega roba kazenskega prostora, ki pa ga niso unovčili. Blažič je prejel rumeni karton.

Slovaki so sicer več napadali, si priigrali nekaj lepih priložnosti, a se odlični Jan Oblak v prvih 45. minutah ni pustil premagati. A ta je klonil v prvi tretjini drugega polčasa. Slovaki so prišli do enajstmetrovke po igranju z roko Blažiča, tega je okroglo usnje zadelo ob strelu z roba kazenskega prostora. Finski sodnik sicer sprva ni pokazal na belo točko, a so posredovali iz sobe za VAR, kjer so ocenili, da je imel slovenski branilec roko v 'nenaravnem' položaju. Blažič je nato dokaj strogo dobil še drugi rumeni karton in moral zapustiti zelenico, najstrožjo kazen pa je izkoristil Ondrej Duda. 

Veselje domačih ob izenačenju pa ni dolgo trajalo. Po kotu Slovencev je namreč najvišje v kazenskem prostoru gostiteljev skočil Miha Mevlja in zadel za 1:2.

Slovaki so ob številčni prednosti pritiskali za izenačenje, v 74. minuti pa je za končnih 2:2 poskrbel David Strelec s strelom zunaj šestnajsterca. V nadaljevanju tekme so bili domači najbližje zadetku tik pred iztekom sodnikovega dodatka, a je okroglo usnje po ostrem predložku švignilo mimo vratnice.

"Lepa tekma, zanimiva, odprta. Pokazali smo karakter in da tudi z igralcem manj lahko zdržimo. Čaka nas še ena tekma in poskusili bomo zmagati. Veliko stavri je bilo pozitivnih, nenazadnje je na Slovaškem težko doseči dva gola. Zdaj se pripravljamo za nekaj novega. Ena vrata so se zaprla, druga se odpirajo. Upamo, da bomo imeli čim več podpore na zadnji tekmi tega cikla," je za Šport TV po koncu tekme dejal Josip Iličić.

"Želeli smo si več. Glede na prikazano do izključitve bi lahko dali še kakšen gol. Prava tekma, solidna predstava, v nekaj stvareh smo naredili korak naprej, nekaj pa bo treba še popraviti," pa je dejal Zajc.

Kvalifikacije za SP 2022, skupina H, 9. kolo:

Slovaška : Slovenija  2:2 (0:1)
Duda 58./11-m, Strelec 74.; Zajc 18., Mevlja 62.
RK: Blažič 57.

Malta : Hrvaška  1:7 (1:4)
Brozović 31./ag; Perišić 6., Čaleta Car 22., Pašalić 39., Modrić 45., Majer 47., 64., Kramarić 53.

Rusija : Ciper  6:0 (1:0)
Erohin 4., 87., Smolov 55., Mostovoj 56., Sutormin 62., Zabolotnji 82.

Lestvica:

1. Rusija                 9  7  1  1 19:5   22
2. Hrvaška                9  6  2  1 20:4   20
3. Slovaška               9  2  5  2 11:10  11
4. Slovenija              9  3  2  4 11:11  11
5. Malta                  9  1  2  6  9:24   5
6. Ciper                  9  1  2  6  3:19   5
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.