Slovenija z nepričakovanim tekmecem v četrtfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska reprezentanca se bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva pomerila s Katarjem.
Oglej si celoten članek

V slovenskem taboru so bili popolnoma prepričani, da se bodo za uvrstitev v polfinale morali pomeriti z Nemci, ki jih na velikih tekmovanjuh še niso premagali."V torek se bomo zagotovo srečali z našimi starimi znanci iz Nemčije, ki jih že dolgo časa nismo premagali," je tako razmišljal slovenski selektor Veselin Vujović, Gašper Marguč pa je dejal: "Osnovni cilj smo izpolnili, a četrtfinalna tekma je le ena tekma, na njej se lahko zgodi marsikaj. Morda pa je prišel čas, da na velikem tekmovanju pade tudi Nemčija."

A prišlo je do velikega presenečenja, Katar je premagal Nemčijo z 21:20 (9:10). V katarski reprezentanci, ki je pred dvema letoma na domačem sklepnem turnirju osvojila srebrno kolajno, je bil najbolj učinkovit Rafael Capote z devetimi goli, pri nemški pa sta Holger Glandorf in Patrick Groetzky prispevala po štiri zadetke.

"To je zagotovo največje presenečenje SP. Nemci so nekako prevladovali v svoji skupini, Katar pa v skupinskem delu ni zmogel sestaviti dobre tekme. Tako je to veliko presenečenje. Nemci so že imeli napol dobljeno tekmo, ampak so s tehničnimi napakami in zgrešenimi streli vrnili Katarce v igro. Ti so to izkoristili in zasluženo zmagali," je dvoboj med Nemci in Katarci pokomentiral kapetan slovenske vrste Vid Kavtičnik.

Slovenija, ki je v osmini finala premagala Rusijo z 32:26, je pred dvema letoma proti Katarju izgubila z 29:31.

"Katar je še vedno podprvak, ima solidno oziroma dobro ekipo, kar je dokazal z zmago proti Nemcem. Tudi njih bo dvignila ta zmaga in bodo igrali oster rokomet. Kdo je favorit na naši tekmi, je težko govoriti, ampak v vsakem primeru moramo odigrati odlično tekmo, če želimo premagati Katarce," je še povedal Kavtičnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:33 22. Januar 2017.

    tole pa je presenečenje,letos bi nam mogoče Nemčija bolj pasala,ker igramo hitro,Katarci so pa bolj okretni in hitri,sestavljeni so z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.